7 últims dies! Dos fets importants a Europa i a Catalunya

Benvolguts amics d’e-Cristians,

Per primera vegada s’ha presentat a la comissió de peticions del Parlament Europeu una reclamació contra el TC espanyol per part de l’Asamblea de Asociaciones por la Vida, la Libertad y la Dignidad, que com saps pilota, junt amb altres entitats, e-Cristians. El dia 7 es va presentar aquest escrit que acusa el TC d’Espanya de no haver respectat l’obligada imparcialitat de part dels seus magistrats davant el recurs contra la llei de l’avortament. Pots trobar el text literal d’aquest escrit de queixa aquí. El fet és important perquè situa el precedent i posa el focus en l’arbitrarietat que el TC, compost per una majoria obertament progovernamental, ve mantenint en determinades qüestions com l’avortament.

Un segon fet dotat de forta significació d’aquests darrers 7 dies ha estat la celebració de la II Trobada presencial de la iniciativa Corrent Social Cristià a la Parròquia de Ntra. Sra. del Pilar (la  primera vegada fou a inicis de juny als Caputxins de Sarrià). D’aquesta manera la iniciativa progressa d’acord amb els objectius i el calendari que ella mateixa s’havia fixat.

En l’actual Trobada, el diàleg es va centrar en els punts que s’anaven treballant des de juny i que, concretament, era el nom definitiu del Corrent. Es van presentar les opcions finals després del debat en el corresponent grup de treball. Es van recollir les opinions i ara se sotmet a votació per correu el nom elegit, que serà aquell que tregui més vots en primera i segona opció.

L’altra gran qüestió era avançar en el text de presentació del Corrent amb motiu de l’acte que farà el 25 de novembre. Els textos treballats pel corresponent grup de treball es van presentar en una versió necessàriament més breu, que va registrar nombroses aportacions que van ser recollides i que configuraran el text que a partir de la setmana que ve es presentarà en el format, que faciliti l’esmena que podrà ser de supressió, modificació o addició. D’aquesta manera s’haurà superat la fase de l’intercanvi de criteris de caràcter més general i es passarà a la necessària fixació d’observacions específiques sobre el projecte de text. L’ampli text elaborat pel grup de treball, formarà part, junt amb el primer document dels Caputxins, dels documents  de treball que s’incorporaran a la web, i seran material  de consulta per a la preparació del Congrés.

El tercer tema tractat va ser el del camí cap al Congrés Constituent que en principi se situa en el mes de maig del 2024 i que té com a arrencada bàsica l’acte de presentació del Corrent del 25-N. Entre aquests dos terminis es produiran els treballs de preparació per culminar en la majoria d’edat, el Congrés de maig. Una observació important que es va formular a la reunió va ser la necessitat de disposar de personalitat jurídica amb caràcter provisional, amb tot el que això comporta formalment, fins a la data del Congrés,  a fi poder funcionar. Sense aquest  aixopluc jurídic, les qüestions més elementals, o no es poden realitzar o es compliquen extraordinàriament, com conseqüència de no disposar de NIF o compte corrent. També es va plantejar la crida a què, el Corrent com a vocació no volia ser un afegit més al conjunt que ja existeix, sinó que cridava a la unió i a la unitat amb tots aquells altres grups i organitzacions que sense ser exactament el mateix comparteixen fonaments, els de la DSE, i objectius transformadors de la societat.

També van ser abordats els temes de com mobilitzar a les persones interessades per a la presentació del 25-N i el sempre gran repte de fer-se presents a l’opinió pública en les xarxes socials i en els mitjans de comunicació de caràcter general.

Pau i bé!

@jmiroardevol

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.