II Trobada

A una necessitat, una resposta. El Corrent Social Cristià

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

En aquest moment d’incertesa política i econòmica, en que l’únic que sembla sòlid i inamovible és l’hegemonia de la cultura de la desvinculació dirigida pel feminisme de la guerra de gèneres transformat en temptació totalitària, cal recordar l’escrit que e-Cristians va fer abans de les eleccions per oferir un criteri d’on érem i on anàvem.

Constatàvem la dissortada situació política que feia que els catòlics no tinguessin a qui votar, malgrat que la seva proporció amb la població ens constitueix en la minoria més gran. Part del problema, com ja hem insistit més duna vegada, és la manca de compliment per part dels catòlics del mandat que tenen d’intervenir per construir el bé comú que té com a instrument principal la vida política.

La dificultat d’un partit per actuar és conseqüència d’haver oblidat que l’acció política no es limita a votar cada “x” temps o afiliar-se individualment a un partit en el qual el cristià coherent queda diluït. El que sí que exigeixen les nostres circumstàncies concretes és incidir de manera organitzada des d’una concepcio cristiana i la seva triple manifestació social:

  • Concepcio cristiana volguda per tots aquells que gaudeixen del do de la fe.
  • Però també concepcio cristiana que neix de la cultura que d’ella emana de la concepció moral, antropològica, que és sentida per tot un altre gruix de persones que no tenen aquell vot, però sí que comparteixen els aspectes essencials d’aquesta cultura.
  • I encara queda un tercer grup format per aquells que prescindint de la posició de sortida coincideixen pel que fa als objectius i les mesures que es puguin proposar des d’aquesta visió cristiana, però no en raó del seu adjectiu, sinó senzillament perquè les troben.

Organitzar aquest corrent, aquest moviment social és una de les principals urgències que tenim i al qual, junt amb molta altra gent, serveix e-Cristians.

En aquest sentit, donen suport a la iniciativa de promoure el Corrent Social Cristià i cridem als nostres afiliats i simpatitzants a participar en la II Trobada presencial del 7 d’octubre, un dissabte al matí, a la parròquia de Ntra. Sra. del Pilar, que al mateix temps serviria per preparar la presentació publica d’aquest moviment social cristià del dia 25 de novembre. Si vols participar en la trobada de 7 d’octubre a les 9:30h., inscriu-te a secretaria@e-cristians.net.

Em permeto recomanar-te aquest article sobre DSE:

I també:

La versió revisada 2023 per l’autor de La Sociedad Desvinculada, de Josep Miró i Ardèvol, es posarà a la venda a finals de setembre, però pot ser ja adquirit directament a través d’e-Cristians. Es tracta d’un nombre reduït d’exemplars que estan a la vostra disposició. Preu: 15 euros (264 pàgines). Comandes:  secretaria@e-cristians.net

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.