II Trobada

El Corrent Social Cristià progressa

Benvolguts amics i amigues d’e-Cristians,

Com és del tot evident, la circumstància política espanyola diu molt del mal estat d’aquesta. Deixant al marge les preferències polítiques de cadascú, és evident que és difícil trobar un precedent a Europa en el qual la negociació per formar govern tingui contrapartides tan extraordinàries que trasbalsen tota la naturalesa jurídica de l’estat. Perquè aquesta serà la conseqüència si es produeix finalment l’acord amb les propostes fetes pel president Puigdemont. Segons la visió política de cadascú, aquest fet serà positiu o terriblement negatiu.

Però en tot cas, el neguit i la inestabilitat en seran els resultats. I aquest fet mostra la falta de capacitat d’entesa del conjunt dels partits polítics. Perquè, recordem-ho, tot això es produeix en un horitzó econòmic i social particularment complex, molt difícil i en un marc europeu internacional que presenta grans i perilloses incerteses.

Davant aquest fet, i en haver convertit la democràcia en partitocràcia, on cada partit és la pàtria d’aquell que el prefereix, cal posar en relleu la responsabilitat dels cristians per actuar de forma coherent i organitzada perquè són els que tenen un mandat imperatiu de ser maximitzadors del bé comú per sobre de qualsevol altra consideració. Només l’organització col·lectiva dels cristians per transformar la política a partir de les aplicacions de la doctrina social de l’Església donarà resposta a l’atzucac que contamina la vida política d’aquest país, tant si hi ha acord per fer president a Sánchez per les conseqüències que generaran els continguts d’aquest acord, com si cal dur a termes unes noves eleccions.

Més que mai la presència de la concepció cristiana en la vida pública té una necessitat col·lectiva.

Tots aquells que vau participar el curs passat en el Club de Lectura, com tots aquells altres nous que veieu l’interès d’aquesta apassionant experiència, podeu inscriure-us (secretaria@e-cristians.net) perquè a partir del mes d’octubre començarem les sessions amb nous textos i autors.

El Corrent Social Cristià farà la seva II Trobada presencial el dissabte 7 d’octubre al matí a partir de les 9:30 a la parròquia on és la seu d’e-Cristians: la parròquia de Ntra. Sra. del Pilar. Tots els membres d’e-Cristians que tingueu interès podeu participar-hi. Només cal enviar un correu inscrivint-vos a secretaria@e-cristians.net.

I aquí teniu les lectures recomanades:

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.