El futur està a les teves mans

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

El desgavell, la manipulació i la crisi en la qual està immersa la nostra societat atiada en bona part pels governs quan la seva feina seria resoldre-la, els problemes i necessitats que patim, defineixen l’escenari que en aquests últims dies ha registrat un nou sotrac amb els pèssims resultats educatius que assenyalen les proves PISA. Quan un país desenvolupat, amb una llarga tradició d’excel·lència pedagògica, obté un resultat tan catastròfic, vol dir que el problema ja no és la pèssima situació del nostre sistema educatiu i, en particular, l’escola pública, sinó que demostra que hi ha una crisi de societat i de govern, perquè en l’ensenyament hi conflueix tot: la situació i capacitat educadora de les famílies i les polítiques governamentals. Les educatives en primer terme, però també moltes altres. Les culturals, les familiars, el discurs moral que es desprèn de les seves lleis i actes i també qüestiona profundament als ensenyants perquè evidentment la responsabilitat no és només seva, però segur que ells hi tenen una part en aquest fracàs.

Tot això assenyala el procés de degradació continuat en el qual vivim que és tan gran que genera un mal afegit: el de la sensació d’impotència i divisió personal, que fa que cadascú pensi a resoldre la qüestió pel seu compte pensant que és l’únic camí que té.

És oportú recordar aquí el que ens diu Jesús a l’Evangeli de Joan: “En el món passareu tribulacions, però tingueu confiança: jo he vençut el món” (Jo, 16, 33). Aquesta és l’actitud que necessitem assumir com a cristians convençuts, perquè només actuant com a tals i col·lectivament podem fer el servei que déu ens mana: reprimir la maldat del món, renovar-lo i contribuir a la seva redempció i participar en la seva sanació, no en la seva destrucció. Jesucrist no vol seguidors passius.

I és per això que et dic que el futur està a les teves mans i una manera de contribuir a construir-lo amb humilitat, però de forma concreta i eficaç, és participant en l’acció d’e-Cristians i acudint a la nostra Assemblea Ordinària aquest dissabte 16 de desembre a les 9:45h. a la Parròquia del Pilar (c/ Casanova, 175, Barcelona). T’esperem i m’alegrarà poder-te saludar personalment!

Inscriu-te a secretaria@e-cristians.net

Pau i bé!

@jmiroardevol

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.