El Corrent

I Trobada presencial del Corrent Social Cristià

Benvolguts amics/Benvolgudes amigues d’e-Cristians,

Aquesta setmana vull remarcar-vos una cita que té molt interès. Aquest dissabte 17 de juny a les 9:45 tindrà lloc la I Trobada presencial del que s’anomena “El Corrent” o, amb el seu nom complert, el Corrent Social Cristià, que és una denominació provisional per designar la iniciativa d’un conjunt de persones, mig centenar, per construir un moviment social que fonamentat en les aplicacions de la doctrina social de l’Església, obert a tota persona que comparteixi els objectius i la metodologia per assolir-los, doni resposta a les greus crisis morals, culturals, socials, polítiques i ambientals que viu la nostra societat. És, per tant, un projecte que vol concretar i mobilitzar l’opinió cristiana, aquella que sorgeix de la fe i també aquella altra que comparteix la cultura sorgida d’ella, al marge que quina sigui la seva creença perquè si bé l’origen sorgeix del cristianisme, les seves respostes als problemes del nostre temps no necessiten la fe per ser assumides, sinó només de la raó i del sentit comú perquè el judici sobre elles és, en quan a la bondat de la proposta, que sigui la millor solució.

Al llarg de tot el matí i en un lloc tan emblemàtic com la mateixa sala d’actes dels Caputxins, en la qual es va produir La Caputxinada el 1966, es dialogarà per establir una primera definició de què pot ser aquest Corrent i també, molt important, de la forma com pot desenvolupar-se i organitzar-se.

El futur immediat dirà si aquest interessantíssim projecte arriba a quallar i aconsegueix superar els problemes en l’àmbit cristià, molt marcats per la seva fragmentació, la seva despolitització en el sentit pejoratiu del terme, és a dir, el desinterès pràctic per construir el bé comú i la fatiga.

És un gran repte, però és d’aquells que si s’aconsegueixen superar significarà un canvi substancial de les condicions en que viu el nostre país.

Si t’interessa aquí tens l’enllaç per inscriure’t.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.