Setmana Santa

La importància de la Setmana Santa i l’opció del Corrent Social Cristià

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

Estem en portes de la setmana més important de l’any que comença amb el Diumenge de Rams i culmina amb la Resurrecció de Jesús. Condensa tota l’essència del cristianisme i, en aquest sentit, ha de rebre per part nostra l’atenció i el recolliment que un fet d’aquesta magnitud es mereix. També en això els temps no van per aquí. La Setmana Santa és vista cada vegada més com un període de vacances i de consum, i en aquest sentit pateix del mateix que Nadal: d’aquesta deriva de la nostra societat. Però això no fa altra cosa que exigir-nos més per la nostra part i assumir plenament la seva dimensió de fe, que s’expressa en la nostra participació plena en tota la litúrgia d’aquesta setmana.

També representa una aturada pel descans i això sempre és bo.

Amb tot, l’activitat continua immediatament després, i en aquest sentit vull anunciar-vos una primera cita, la del dia 19 d’abril a les 19h., en la qual celebrarem amb gent d’e-Cristians i altres persones interessades, una primera trobada virtual per Zoom per tractar sobre l’opció de construir un Corrent Social Cristià en el si de la nostra societat, possibilitat que vaig apuntar en la meva intervenció a la II Assemblea Cristiana del passat 4 de març, però que només pot prendre sentit si són altres persones que d’alguna manera recullen el plantejament i l’impulsen. Per la naturalesa de la iniciativa, està limitada de moment a Catalunya, aquest és l’àmbit de les persones cridades a participar-hi. Si tu ets una d’elles, i m’agradaria que així fos, envia un e-mail confirmant el teu interès en participar a secretaria@e-cristians.net a fi i efecte de poder rebre els textos preparatoris i l’enllaç per accedir a la reunió.

Com a darrera activitat abans d’aquest tall de vacances es va dur a terme la penúltima sessió del Club de Lectura que tractava sobre el meu llibre La sociedad desvinculada. Aprofito l’avinentesa per informar-vos que preparo una nova edició, que no revisa tant el text, que manté la seva actualitat no ja inalterada sinó augmentada, que es limita a actualitzar les xifres i a una introducció que, aquesta sí, emmarca més el moment present i els canvis que s’han produït des del 2014 quan el llibre va veure la llum pública i que significa posar en relleu que el diagnòstic que fa el llibre és més vigent mai.

Pau i bé!

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.