Comunicat de la Comissió Executiva d’e-Cristians: Davant la iniciativa del Departament d’Educació de la Generalitat d’implantar l’ensenyament de la religió islàmica als centres públics

El Departament d’Educació ha fet pública la resolució per la qual s’impartirà l’ensenyament de religió islàmica a primer de Primària i a primer de l’ESO a alguns centres públics. Aquest pla pilot, segons el Departament d’Educació, és conseqüència del dret que assisteix als pares “a què els seus fills i filles rebin la formació religiosa i moral que vagi d’acord amb les seves conviccions en els centres educatius de titularitat pública” (art. 21.2 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya). L’aplicació d’aquesta norma “s’emmarca -assenyala el text- en l’arribada de la religió islàmica a les aules catalanes responent al pacte de cooperació entre el Govern central i la Comissió Islàmica d’Espanya perquè els alumnes que professen aquesta fe puguin rebre un ensenyament d’acord amb les seves creences com passa amb els de religió catòlica en els centres públics al llarg de les etapes d’educació infantil, primària, secundària obligatòria i batxillerat”.

Celebrem que el Departament d’Educació reconegui i garanteixi aquest dret d’algunes famílies que volen l’ensenyament de la religió islàmica per als seus fills, però no deixa de sorprendre la contradicció entre aquesta decisió i la continuada discriminació que des del Departament, la inspecció educativa i molts directors de centres públics s’exerceix contra l’ensenyament de la religió catòlica, ocultant la possibilitat de l’opció, o posant tota mena d’inconvenients als pares que volen optar-hi, enguany aprofitant l’excusa d’evitar la propagació de la Covid-19.

Per aquest motiu, reclamem al Departament d’Educació que:

  1. Es garanteixi –en aplicació a la normativa vigent- l’oferta de l’ensenyament de la religió confessional (catòlica, evangèlica, musulmana i jueva) a tots els centres i a totes les etapes (Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional), tot respectant la voluntat de les famílies.
  2. Sigui efectiva l’aplicació de l’art. 21.2 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i que el Departament posi fi a aquelles accions o omissions dels responsables dels centres educatius que de facto han impedit o dificultat impartir la classe de religió catòlica, adoptant les mesures necessàries per part del Departament i en relació amb els directors i la inspecció perquè cessin de manera immediata amb aquestes pràctiques discriminatòries que atempten contra aquest dret fonamental de les mares i pares.

Emprenent aquestes actuacions, el Departament d’Educació farà camí per reparar la discriminació.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.