Quedada Digital 27 de Novembre: Contribueix a que el debat sobre l’eutanàsia sigui ‘trending topic’

Aquest divendres, 27 de novembre, tindrà lloc una campanya a les xarxes socials que pretén visibilitzar els perills de la legalització de l’eutanàsia a Espanya i la necessitat de potenciar, com a alternativa, les cures pal·liatives.

La iniciativa parteix de la plataforma Els 7.000 i proposa que el pròxim divendres, entre 17 i 19h, els usuaris de Twitter inundin amb tuits sobre aquesta temàtica amb els hashtags #EutanasiaNO i/o #MASpaliativos. L’objectiu és convertir aquest tema en trending topic a través d’una alta participació que aconsegueixi sobrepassar, com a mínim, els 100.000 tuits.

La iniciativa recomana que cada usuari tuitegi almenys 10 tuits durant les 2 hores que dura la trobada digital. “És recomanable participar des d’un ordinador, perquè facilita molt pujar els tuits, copiar i enganxar, etcètera”, afirmen.

Els tuits han d’incloure el hashtag principal de la trobada a el principi o al final que és #EutanasiaNO i, si és possible, el segon hashtag #MASpaliativos. També es poden copiar i enganxar tuits d’altres participants o modificar-los.

A més s’apunta que no serviria retuitejar perquè aquests no es comptabilitzen, sinó escriure un tuit complet. “Si es tenen problemes per enviar un tweet, perquè Twitter detecti que s’ha utilitzat moltes vegades el mateix text, convé personalitzar alterant lleugerament el text i la seva puntuació o amb algun emoji”, expliquen.

Recollida d’adhesions contra l’eutanàsia

Tanmateix, aquesta quedada digital és, al mateix temps, el punt de partida de 3 dies de recollida de signatures digitals a través del portal creat a l’efecte mitjançant la seva difusió a les xarxes socials de totes les Associacions que col·laboren en el projecte.

L’objectiu és sumar adhesions en contra de l’aprovació de la Llei de l’eutanàsia que prepara el Govern de coalició de PSOE i Podem.

Els tuits que proposa la iniciativa són els següents:

  • És hora de defensar la vida. Per això diem #EutanasiaNO. Espanya necessita #Maspaliativos, no una Llei d’Eutanàsia. Signa a https://bit.ly/3kWWW5j
  • Més de 50.000 persones moren cada any a Espanya sense les cures pal·liatives que requereixen. Necessitem #Maspaliativos. No miris cap a una altra banda. Digues #EutanasiaNO i signa aquí https://bit.ly/3kWWW5j perquè la teva veu se senti al Congrés.
  • El Codi de Deontologia Mèdica estableix que “el metge mai provocarà intencionadament la mort de cap pacient ni tan sols en cas de petició expressa per part d’aquest”. No ho diem nosaltres, ho diu la @OMC_Espana #EutanasiaNO
  • “No hi ha variants ètiques de l’Eutanàsia”. No ho diem nosaltres, sinó el @CACM_Andalucia. Per això diem #EutanasiaNO, i sol·licitem #Maspaliativos https://bit.ly/3kWWW5j
  • Encara no has signat perquè el @GobiernoDeEspan posi en marxa unes cures pal·liatives dignes per a tots els espanyols? Necessitem #Maspaliativos i menys morts. Fes-ho aquí https://bit.ly/3kWWW5j
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Menú