Declaració d’e-Cristians: Davant la censura a la campanya de l’ACdP

L’Asociación Católica de Propagandistas (ACdP) està duent a terme una campanya amb cartells a les marquesines de les parades d’autobusos de diverses ciutats en les quals es pot llegir Rezar frente a una clínica avortista está genial”, i sota aquest eslògan hi ha una frase que apunta “Este mensaje podría ser cancelado por la inminente reforma de la Ley del Aborto”.

És una campanya que va dirigida a alertar sobre la important limitació dels drets constitucionals que pot significar una nova llei que està cuinant el govern i que castigaria amb penes de presó la presència de persones al voltant de clíniques avortistes que estiguessin pregant o que repartissin fulletons.

Cinc ajuntaments en concret han prohibit aquesta campanya. Es tracta de València, Gijón, Granada, Múrcia i Valladolid.

Aquesta censura és un exemple de la cultura de la cancel·lació, el que als EEUU anomenen cultura woke. Consisteix a fugir del debat i fer callar a l’interlocutor, multant-lo o amenaçant-lo amb multes.

Davant aquests fets, e-Cristians vol formular el seu suport a la iniciativa de l’ACdP, alhora que anuncia el risc creixent de la limitació de les llibertats que es va produint al nostre país, com ho demostren les actuacions als cinc ajuntaments indicats, i que ja van tenir precedents en anteriors fets a la ciutat de Barcelona sota el mandat de l’alcaldessa Ada Colau.

Estem davant el risc que l’Estat de dret fixat per la Constitució es vagi transformant en un “Estat de lleis” en el qual els drets tenen una aplicació diferent en funció de les idees que sostenen les persones. Si aquestes són favorables a la ideologia del poder, els drets poden transformar-se fins i tot en privilegis, però si són contràries, com en el cas de la campanya de l’ACdP, simplement són prohibits, cancel•lats, represaliats.

Cridem a totes les persones, sigui quina sigui la seva forma de pensar, a considerar el perill que representa per a la llibertat aquesta deriva, que avui pot anar contra uns, però demà afectarà uns altres i més endavant a uns tercers, fins que només prevalguin aquelles idees que són estrictament les postulades pel poder.

Més informació.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.