Declaració d’e-Cristians: La creu de Sant Vicenç de Montalt i les agressions als símbols cristians

Per decisió municipal de l’alcalde Víctor Llasera de Junts per Catalunya i de la comissió de govern, la creu de pedra que hi havia davant l’Església de Sant Vicenç de Montalt ha estat retirada.

Volem manifestar el nostre rebuig per aquesta actuació i demanem al consistori la seva rectificació. Cal que el símbol de la creu retorni al lloc.

No ha estat en els últims dies l’única agressió contra els cristians. Amb motiu de les manifestacions feministes del dia 8M, diverses esglésies parroquials de Barcelona varen ser embrutades per les manifestants i pintades amb eslògans que són portadors d’odi. A Berga va ser atacada una botiga d’objectes religiosos, i  pintada amb pintura violeta la placa que commemora a Mn. Josep Armengou.

Tot plegat defineix un escenari d’intolerància cap a una part dels compatriotes -nosaltres els cristians-, quan l’objecte de la política hauria de ser cercar el bé de tots.

Ens adrecem sobretot als partits que sou majoritaris com el PSC, ERC, JxCat, o que sense ser-ho teniu una presència important a les institucions com la CUP i Comuns, i també a les poderoses organitzacions feministes, que no desqualifiquen aquestes accions fetes en el seu nom.

Quina democràcia esteu construint quan agrediu  institucionalment els sentiments i creences dels cristians? Quan per celebrar els drets de la dona “marqueu” esglésies?

Que diríeu si allò que és valuós i símbol de les vostres creences mundanes es veiés agredit o maltractat? Doncs, el que no vulgueu per a vosaltres, no ho  vulgueu per a ningú. Perquè només sota aquest principi es construeix la democràcia.

Respectar és el deure de tots, també el vostre. No empenyeu més a la crispació a un país que pateix i molt.

El que necessitem tots plegats és treballar per superar els greus, freqüentment tràgics, problemes que vivim. Des de les rengles del poble cristià ho fem, sense mirar banderes, colors, ni procedències. Allà on hi ha una necessitat hi ha, més gran o més petita, una resposta cristiana. Seria bo que procedíssiu d’una manera semblant.

Us demanem que rectifiqueu, que respecteu, que sigueu cohesionadors, no disgregadors, que abandoneu  la partitocràcia i la demagògia que a tots ens perjudica.

Exigim respecte! 

Cridem als catòlics, a tots els cristians, de fe i també de cultura, a no col·laborar amb el silenci o la inacció. Cal fer-ho per dignitat vers el que creiem, i també pel bé del nostre país.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.