«Dominio» de Tom Holland i comentat per Josep Miró al pròxim Club de Lectura del 6 de maig

En aquesta ocasió,  Josep Miró i Ardèvol , president d’e-Cristians i membre del Consell Pontifici per als Laics (2008-2016), ens comentarà el llibre: Dominio. Una nueva historia del cristianismo, de Tom Holland.

Tom Holland mostra com fins i tot en el descristianitzat món Occidental, l’herència cristiana perviu, no només en la seva fe religiosa, sinó més enllà, en moltes de les idees i criteris amb què s’actua i es jutja.

Com recorda Holland en les últimes línies del seu llibre: «Déu ha escollit allò que és feble del món per avergonyir allò que és fort” (1 Co 1, 27).

Més enllà d’aquesta idea, cal preguntar-se què és el que té Occident que substitueixi el seu fonament cristià.

Per exemple, què té com a substitut del perdó, una de les essències del cristianisme, gens o poc generalitzable a altres cultures d’arrel no cristiana? Quines són les conseqüències de la seva feblesa creixent, la inversió de la càrrega de la prova i la fi de la presumpció d’innocència, la cancel·lació woke? (Josep Miró i Ardèvol).

Dominio, Tom Holland mostra com el cristianisme ha canviat radicalment al món i ha generat el fonament de la cultura Occidental.

Perquè el cristianisme, a Europa, no és només una fe, no és només una trobada personal, sinó que és una civilització, estructurada al voltant d’una proposta que ha permès a l’home desplegar-ne plenament el seu geni. Però pot una cultura sobreviure al culte que la va engendrar? Pot ser que l’home que busca un rastre de Déu el trobi en la grandesa d’un món que molts altres han construït mentre el buscaven o li rendien culte? (Mathieu Bock-Côté, Le Figaro)

Recuperar la Cultura cristiana per al conjunt de la societat és la tasca necessària del nostre temps, fins i tot encara que es produeixi aquesta recuperació facilitada per la policrisi de la cultura dominant actual, serà flor d’un dia sense augmentar el nucli de fe que l’alimenta (Josep Miró i Ardèvol).

El dilluns 6 de maig del 2024, a les 19 hores (hora catalana)per Zoom,  tindrà lloc la cinquena i última sessió d’aquesta temporada del Club de Lectura.

Pots accedir a la sessió mitjançant aquest enllaç Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/6304386212?pwd=QUtSaDd4RTUzOUNrTzg4am9XbFdYZz09

ID de reunió: 630 438 6212

Codi d’accés: 592345

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.