El cristo educador. El nou llibre sobre l’educador cristià

Per a l’autor d’aquest llibre, J. Miguel Peiró Alba, el món educatiu cristià suposa avui en dia una terra de missió; no només entre els nens i joves, també entre els professionals i educadors que hi treballen. En aquesta circumstància, revitalitzar el manament de Jesús es converteix en una prioritat.

Evangelitzar no s’ha d’entendre, doncs, com una glòria, sinó com un deure del qual no poden quedar exempts ni els educadors ni les institucions cristianes que regenten escoles, universitats, parròquies, etc.

Malgrat que el Crist educador sempre va estar, està i estarà en l’educació cristiana, es fa necessària, una revisió d’alguns plantejaments i orientacions ja que “si el Senyor no construeix la casa, és inútil l’afany dels constructors” (Sal 126) .

És aquest un desafiament que pot resultar aclaparador vist des d’ulls humans. No obstant això, el present assaig teològic ens recorda que en la revelació bíblica trobem impuls evangèlic per percebre-ho com abordable si ens centrem en Jesús de Natzaret, el Crist educador.

Educar en cristià en una societat líquida, com l’actual, requereix ser signes de l’amor de Déu, atresorar una profunda experiència mística, interioritzar i mostrar actituds educatives significatives, implica saber viure en la dinàmica de la paràbola que ens recorda que, igual que no es pot evangelitzar sense ser evangelitzat, tampoc es pot educar sense deixar-se educar.

Aquest llibre ofereix reflexions dirigides a despertar el coratge evangèlic necessari en el context educatiu per anunciar la Bona Notícia que dóna sentit a les nostres vides.

Pots comprar el llibre a: https://www.elcristoeducador.com/shop

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Menú