El Dia Internacional de la Vida compleix 10 anys

S’acosta la celebració del Dia Internacional de la Vida, aquest 2021 compleix 10 anys de vida a Espanya des de la seva primera edició el 2011.

“Moltes de les vostres associacions tenen molts més [de 10 anys] -afirma Alicia Latorre, president de la plataforma Sí a la Vida-, i aquestes no són les úniques manifestacions que s’han fet, ni de bon tros, des que a Espanya es lliura aquesta batalla per la vida. Però sí que són 10 anys els que compleix aquesta plataforma unitària, que es va crear per tal de manifestar públicament al voltant del 25 de març el nostre compromís amb tota vida humana, en qualsevol circumstància, des de la seva concepció fins a la seva mort natural”.

Aquesta afirmació cobra més importància que mai després de l’aprovació del Senat de la proposta de Llei d’eutanàsia que afronta la seva última votació abans de ser aprovada al Congrés dels Diputats.

“Aquest any segueix estant la situació complicada pel coronavirus i per això tampoc podem sortir al carrer com ens agradaria, però no deixarem passar l’oportunitat”, afirma Latorre. L’any passat es va haver d’ajornar abans de l’estiu i finalment es va haver de fer un acte virtual, que va ser diferent, “però ple d’alegria i bons exemples” i es va oferir testimonis per reflexionar.

La proposta d’aquest any és un altre acte virtual, breu, el 21 de març a les 5 de la tarda. S’ha triat aquest dia perquè sempre es busca un diumenge proper al 25. L’anterior és el 21 que a més coincideix amb el Dia de la síndrome Down, així és que és molt apropiat.

El periodista José Luis Pérez presentarà de nou l’acte. I, entre les accions, es rellançarà el visionament de la pel·lícula Unplanned. Ha estat determinant per a moltes persones. Per a això, la productora European Dreams Factory ha concedit a mostrar-la per un preu reduït de 2,95 euros a través del seu web, durant tota la setmana, és a dir, del 21 al 27 de març.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.