El Parlament Europeu desafia la Carta de Drets Fonamentals de la UE

e-Cristians, com a organització membre de l’Assemblea d’Associacions per la Vida, la Llibertat i la Dignitat, participa a aquesta declaració conjunta. Et demanem que la difonguis:

El Parlament Europeu s’enfronta a una greu amenaça contra el dret fonamental a la vida amb l’aprovació d’una controvertida resolució que busca incloure un suposat «dret a l’avortament» a la Carta de Drets de la Unió Europea. Aquesta mesura, que no té caràcter vinculant, soscava els mateixos fonaments de la UE i posa en risc la sobirania dels Estats membres en atacar el principi de subsidiarietat.

336 dels 705 Membres del Parlament Europeu han votat avui sobre una resolució controvertida i no vinculant relacionada amb l’avortament sol·licitant la seva inclusió com a Dret a la Carta de Drets Fonamentals de la UE.

Dret a l’avortament a la UE?

Des de l’Asamblea por la Vida, la Dignidad y la Libertad recordem que el dret internacional continua sent clar i consistent: totes les persones tenen dret a la vida, independentment de l’edat, el sexe, la capacitat, l’origen o l’etapa de desenvolupament. La resolució arriba fins i tot a denunciar metges a Itàlia, Eslovàquia i Romania que s’oposen a fer avortaments, en clara violació del seu dret a la llibertat de consciència i en ignorància deliberada del seu judici mèdic investigat.

La Unió Europea no està cridada a canviar les polítiques d’avortament a nivell internacional ni dins dels Estats membres i, en realitat, una resolució no vinculant com aquesta no té poder per esmenar la Carta dels Drets Fonamentals de la UE. La proposta d’incloure l’avortament com a suposat dret va en contra de la Carta de Drets de la UE vigent i desafia els principis sobre els quals es fonamenta la Unió Europea. A més, representa un atac directe a la sobirania dels Estats membres, soscavant la seva capacitat per legislar d’acord amb les creences i els valors dels seus ciutadans.

L’Assemblea per la Vida, la Dignitat i la Llibertat, en representació de més de 140 organitzacions de la societat civil, insta el Parlament Europeu i totes les institucions europees a basar l’exercici de les seves funcions en el respecte als valors fonamentals de la UE , i per damunt de tot en el respecte íntegre al dret fonamental a la vida i la seva dignitat.

Per això, juntament amb NEOS i les organitzacions de la societat civil que en formen part, convoquem una jornada per la vida amb el lema «Ens juguem la vida. L’ànima d’Europa» el proper dia 29 a les 19:30 a Madrid (Auditori de la Mútua Madrileña).

Assemblea d’Associacions per la Vida, la Llibertat i la Dignitat

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.