canvi noms carrers

Envia un escrit perquè no canviïn els noms d’aquests carrers

L’última reunió de la Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, que s’encarrega dels topònims de la ciutat, que es va celebrar el mes de novembre, ha decidit canviar els noms dels carrers de Sant Rafael, Santa Magdalena, Santa Àgata i Santa Rosa. Es tracta de noms tradicionals en la llista de carrers de Barcelona donat que respon a una tradició de com a mínim uns 150 anys, en alguns casos es remunta a 1830.

A Gràcia, canviaran de nom: el carrer de Santa Àgata, que passarà a dir-se d’Àgata Badia i Puig-rodon, el de Santa Magdalena, que serà el de Magdalena E. Blanc, i el de Santa Rosa, que es convertirà en el carrer de Rosa Puig-rodon i Pla. Els noms pels quals seran substituïts són de perfectes desconegudes. L’explicació que ofereix l’Ajuntament és demencial i diu així:

“Totes tres són vies públiques situades al voltant de la plaça de Trilla. Els terrenys eren propietat d’una mateixa família (la d’Antoni Trilla), i per això diversos carrers de la zona van prendre el nom d’alguns dels seus membres. Però en aquella època, al segle XIX, les vies públiques no es batejaven amb noms de dones, i per aquest motiu es van utilitzar els de les santes. Amb aquesta modificació es volen recuperar els noms originals d’aquestes dones”.

D’aquest fet es pot deduir que per al govern municipal de Collboni, les santes no són dones i també que el govern municipal reescriu la història en nom del feminisme.

En el cas del carrer de Sant Rafael al Raval, la decisió és encara més arbitrària si és possible. Passarà a dir-se Maria Casas Mira, que el mateix Ajuntament en un missatge per X (abans Twitter) defineix com a “activista” (?).

La realitat és que aquesta iniciativa, pendent del període Colau, forma part de la voluntat assumida per Jaume Collboni de cancel·lar tota referència catòlica i, amb ella, tota referència tradicional o clàssica de la ciutat.

Escriu a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, per demanar-li que no canviï els noms d’aquests carrers, i sigui així l’alcalde de tots i respectuós amb allò que constitueix la base tradicional i històrica de Barcelona.

Per escriure a Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, copia en aquest formulari de contacte el text que et proposem (o també pots fer la teva pròpia versió), omple les teves dades (atenció!, si no ets de la ciutat de Barcelona, quan et demani el districte tria l’opció “Fora de Barcelona”) i fes click a “Enviar”. L’important és que actuïs.

Text proposat:

Senyor alcalde,

L’acord de la Comissió del Nomenclàtor de suprimir quatre noms de carrers que tenien més de 150 anys de tradició i que corresponen a tres santes i un sant, Santa Magdalena, Santa Àgata, Santa Rosa i Sant Rafael, constitueix una pràctica de cancel·lació de tota referència a la cultura tradicional de la ciutat, pel fet de posseir un significat catòlic. És una pràctica sectària pròpia d’Ada Colau i que vostè ara continuarà perpetrant.

Li demano que no ho faci, i sigui així l’alcalde de tots i respectuós amb allò que constitueix la base tradicional i històrica de Barcelona. A més, tot canvi de nom significa un cost, públic i sobretot privat, que recau sobre els veïns, i motius de disfuncions que han d’evitar-se.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.