Èxit d’assistència i participació en la I Assemblea de ForumLibertas

La I Assemblea de ForumLibertas ha estat un èxit de participació i assistència. L’Assemblea volia ser l’inici de la construcció d’una alternativa cultural cristiana amb ForumLibertas com a eina.

“Estem evolucionant d’un estat de dret a un estat de lleis, on exercir el dret depèn de si s’està en el grup dominant o no”, ha afirmat durant la seva explicació Josep Miró i Ardèvol, editor de ForumLibertas i antic membres per al Pontifici Consell per als Laics.

La trobada ha unit per primer cop a persones que en la seva immensa majoria no tenen un altre vincle i relació entre si que Forum Libertas i el resultat ha estat d’una gran riquesa amb veus d’Espanya i Llatinoamèrica decidides a construir una cultura cristiana en l’entorn públic .

La iniciativa comporta un gran potencial si, com a conseqüència, nombrosos membres es posen a treballar col·laborativament per forjar a partir de ForumLibertas una alternativa cultural cristiana a la guerra cultural i política a la qual ens sotmet la cultura relativista hegemònica actual.

En les societats avançades actuals es va a “construir un món en què pensar diferent està cada vegada més penat”, segons Miró i Ardèvol i ha posat com a exemple la Unió Europea: “defensar el dret dels pares a l’educació moral i religiosa dels seus fills, i no acceptar que aquests siguin adoctrinats per les doctrines de les identitats de gènere i LGTBI, ni que l’estat determini com ha de ser educada la seva sexualitat, és motiu de repressió “.

“És una cosa inaudita, que explota ara després d’una tasca d’anys per part dels que pretenen cancel·lar tot el que s’oposi a aquests pretensions”, ha prosseguit.

Hispanoamèrica es troba en una situació diferent, però ni molt menys ben resolta, ha dit. Com resistirà la pressió cultural política cultural i econòmica des d’Europa, sobretot des d’Espanya, si no articulem informacions, opinions, experiències, iniciatives, campanyes, millora de l’potencial comú en les xarxes socials, sota un punt de vista transnacional i transatlàntic? Aquesta resposta vol donar-aquesta iniciativa

El fòrum, a través de preguntes i respostes ha servit per compartir punts de vista sobre el diagnòstic, però sobretot sobre la resposta, que és l’important, i especialment la proposta concreta sobre la base de Forum Libertas.

Els assistents s’han instat a noves trobades en diferents formats per prosseguir aquest primer tret de sortida cap a la nova construcció de l’alternativa cultural cristiana.

Si no has pogut seguir la I Assemblea de ForumLibertas, pots fer-ho ara en aquest enllaç:

https://bit.ly/3eg4XBY

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.