I Assemblea virtual de ForumLibertas: La millor eina per construir l’alternativa cultural?

• ForumLibertas convoca els seus lectors el dia 13 de juliol a les 19, hora d’aquí per participar en la transformació de diari en una potent contribució

En un text anterior fèiem una crida a construir el projecte que permeti transformar ForumLibertas en una potent contribució a l’Alternativa Cultural. Per a això dèiem a participar en la I Assemblea Virtual de ForumLibertas del dia 13 de juliol a les 19, hora d’aquí, a la qual pots inscriure’t aquí.

Raonàvem sobre la necessitat i la urgència de construir l’alternativa a causa de l’agreujament de la guerra cultural a la qual ens veiem sotmesos, i a la progressiva forja d’un estat policial rosa, amb discurs i algunes característiques liberals.

En aquest segon comunicat, al qual seguirà abans de l’Assemblea el tercer i últim, volem avançar-vos què pretenem realitzar quan ens referim a l’Alternativa Cultural Cristiana.

Es tracta de la construcció de nous marcs de referència, que substitueixin els actuals que promouen la guerra cultural contra la cultura i la fe cristiana. Són aquests marcs de referència ara dominants, els que fan que moltes qüestions, que generen mal, o promouen el mal, siguin assumides com a bones, o acceptades passivament, sense qüestionament.

Ser alternativa cultural significa qüestionar tot això, i construir uns nous marcs de referència sorgits de la concepció cristiana, sobretot en la seva dimensió més relacionada amb la llei natural.

Es tracta que el cristianisme passi a ser alternatiu, allà on és marginal i contracultural, o que en aquells països on encara manté un caràcter central en el que són les idees força de la societat, perfeccioni aquesta condició i la enforteixi.

Un marc de referència es compon d’idees força que configuren un relat, que aporta sentit a la vida de les persones i al conjunt de la societat.

Significa un projecte de vida individual i en comú, i com a tal alimenta projectes socials i polítics, donant lloc a una dinàmica en què aquesta alternativa cultural cristiana, competeix en la ment i cors de les persones, amb altres marcs de referència adversaris.

I també significa, que es fa present dins el propi cristianisme per crear la consciència necessària, que aquesta tasca sorgeix de la pròpia exigència cristiana.

I com tota pràctica, tota acció que en si mateixa és portadora de sentit, aprenem a realitzar l’alternativa cultural cristina, en la mesura que la construïm. Perquè estem parlant d’acció, d’idees en acció, que busquen transformar la realitat.

És des d’aquesta perspectiva de construcció concreta de l’alternativa, de la seva àmplia difusió, d’establir vincles de col·laboració i intercanvi d’experiències, de coordinar accions entorn d’objectius, on se situa l’Assemblea Virtual de ForumLibertas per a la Construcció de l’Alternativa Cultural Cristiana del pròxim 13 de juliol a les 19, hora d’aquí, i és a aquesta trobada a què us convidem a participar-hi. Inscriu-te aquí.

Ho farem a partir del potencial de ForumLibertas, per ampliar-lo, millorar-lo, i transformar-lo, convertint-lo en un instrument bàsic per a l’alternativa cultural, aportant una visió que articuli les respostes que es donen a Espanya i la resta d’Europa amb les d’Hispanoamèrica, informant, opinant, format, difonent iniciatives.

El 13 de juliol comença l’alternativa. No faltis a ella.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.