Impulsar l’humanisme cristià per 2 € al mes? És possible amb e-Cristians

Davant les eleccions catalanes del 14 de febrer el bisbe de Solsona, monsenyor Xavier Novell, explicava recentment, que no es presenta cap opció a l’arc parlamentari que assumeixi, de manera més o menys completa, les conviccions morals sobre la vida, les relacions socials i econòmiques pròpies del catolicisme.

És una evidència. No hi ha una elecció política raonablement completa per a qui vulgui viure com a catòlic. No només això, sinó que pràcticament gairebé totes comparteixen posicions en aspectes concrets clarament contràries, com pugui ser l’eutanàsia, o el rebuig radical als immigrants.

És clar que sempre queda la resposta de votar el mal menor. Però, què passa quan ens vam instal·lar per sempre en el mal, encara que sigui menor? Que acaba sent un gran mal.

És per això que e-Cristians llancem una iniciativa per sumar suports a la batalla cultural que desenvolupem, i que necessita de persones de bona voluntat que vulguin empènyer la necessitat d’una concepció més cristiana, més humana, en la vida pública. La proposta és immillorable: tan sols 2 €. El preu d’un cafè.

No podem continuar sempre així, més quan la política que fan tots aquests partits és tan deficient, allunyada del bé comú. Necessitem construir una alternativa sòlida, renovadora, des de la base.

Perquè no es tracta només de l’opció política. Hi ha una qüestió prèvia: la necessària existència d’un subjecte col·lectiu catòlic pre-polític prou cohesionat en allò que és moral, cultural i social, present i en la societat. Aquesta és l’altra gran absència que e-Cristians persegueix omplir.

Perquè mentre les dues presències no es donin se seguiran produint, fins i tot ara en plena crisi sanitària i econòmica, lleis profundament divisives, injustes des de la perspectiva cristiana: La llei Celaá d’educació, la qual legalitza l’eutanàsia alhora que nega un Pla de cures pal·liatives, la introducció d’un tercer sexe en les acreditacions d’identitat, la llei trans que altera l’antropologia humana, una nova i encara més àmplia llei sobre l’avortament. I això és només l’inici, perquè aquest és l’únic àmbit on els dos partits de govern actuen units.

A més, les respostes dels partits seguiran sent tan deficients davant la propagació de la pandèmia i l’aportació de les ajudes necessàries a empreses i persones que no poden treballar. Et cridem a construir des de la societat una alternativa, clica aquí per a construir, al costat d’e-Cristians aquesta alternativa cristiana pel bé comú.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.