La CEE convoca el 16 de desembre una Jornada de Dejuni i Oració davant l’aprovació de l’eutanàsia

Us recordem la petició dels bisbes de la Conferència Episcopal Espanyola de fer el dia 16 de desembre una jornada de Dejuni i Oració. A més de la pregària personal i en grup, és un bon motiu per acudir a l’eucaristia a les nostres parròquies.

La Conferència Episcopal Espanyola ha fet pública una nota dels bisbes espanyols davant l’aprovació prevista al Congrés dels Diputats de la llei de l’eutanàsia.

El Congrés dels Diputats està a punt de culminar l’aprovació de la Llei Orgànica de regulació de l’eutanàsia, una tramitació que s’ha realitzat de manera “sospitosament” accelerada, “en temps de pandèmia i estat d’alarma, sense escolta ni diàleg públic”, apunten els bisbes espanyols.

El fet és especialment greu, ja que instaura un trencament moral; un canvi en els caps de l’Estat: de defensar la vida a ser responsable de la mort infligida; i també de la professió mèdica, «crida en la mesura possible a guarir o almenys a alleujar, en qualsevol cas a consolar, i mai a provocar intencionadament la mort». És una proposta que fa joc amb la visió antropològica i cultural dels sistemes de poder dominants al món”, afirmen.

És per això que la Congregació per a la Doctrina de la Fe, amb l’aprovació expressa del papa Francesc va publicar la Carta Samaritanus bonus sobre la cura de les persones en les fases crítiques i terminals de la vida. Aquest text il·lumina la reflexió i el judici moral sobre aquest tipus de legislacions. També la Conferència Episcopal Espanyola, amb el document Sembradores d’esperança. Acollir, protegir i acompanyar en l’etapa final d’aquesta vida, ofereix unes pautes clarificadores sobre la qüestió.

Els prelats urgeixen a la “promoció” de les cures pal·liatives, “que ajuden a viure la malaltia greu sense dolor i a l’acompanyament integral, per tant també espiritual, als malalts i les seves famílies”.

La nota expressa que aquesta cura integral “alleuja el dolor, consola i ofereix l’esperança que sorgeix de la fe i dóna sentit a tota la vida humana, fins i tot en el sofriment i la vulnerabilitat”.

“La pandèmia ha posat de manifest la fragilitat de la vida i ha suscitat sol·licitud per les cures, al mateix temps que indignació pel descart en l’atenció a la gent gran -prossegueix la CEE-. Ha crescut la consciència que acaba amb la vida no pot ser la solució per abordar un problema humà. Hem agraït la feina dels sanitaris i el valor de la nostra sanitat pública, reclamant fins i tot la seva millora i major atenció pressupostària. La mort provocada no pot ser una drecera que ens permeti estalviar recursos humans i econòmics en les cures pal·liatives i l’acompanyament integral. Per contra, enfront de la mort com a solució, cal invertir en les cures i proximitat que tots necessitem en l’etapa final d’aquesta vida. Aquesta és la veritable compassió”.

Els bisbes espanyols constaten que l’experiència dels pocs països on s’ha legalitzat “ens diu que l’eutanàsia incita a la mort als més febles”.

“En atorgar aquest suposat dret, la persona, que s’experimenta com una càrrega per a la família i un pes social, se sent condicionada a demanar la mort quan una llei la pressiona en aquesta direcció. La manca de cures pal·liatives és també una expressió de desigualtat social. Moltes persones moren sense poder rebre aquestes cures i només compten amb ells els que poden pagar-los”, prossegueixen.

Finalment els prelats demanen a “quants tenen responsabilitat en la presa d’aquestes greus decisions” que actuïn en consciència, segons “veritat i justícia”.

I, per això, convoquen als catòlics espanyols a una Jornada de dejuni i oració el pròxim dimecres 16 de desembre, “per demanar a el Senyor que inspiri lleis que respectin i promoguin la cura de la vida humana. Convidem a totes les persones i institucions vulguin unir-se a aquesta iniciativa”.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.