La festa pro vida a Madrid: massiva, reivindicativa i necessària

Madrid ha estat un clam a favor de la vida. Milers de persones van anar a la convocatòria del 26-J per alçar la veu pro vida en defensa dels més vulnerables, els nadons per néixer que encara estaran més amenaçats amb la reforma de la Llei de l’Avortament el tràmit parlamentari del qual ha iniciat el Govern integrat per PSOE i Podem.

Una marea de persones pro vida van acudir a la crida de l’Assemblea d’Associacions per la Vida, Cada Vida Importa i Neos, en total més d’un centenar d’associacions que van cridar la societat civil a manifestar-se pel primer dels drets humans, de la vida.

La Delegació de Govern a Madrid ha xifrat en 20.000 els assistents, que s’han desplaçat des de diferents llocs d’Espanya. La manifestació ha sortit aquest diumenge de la glorieta de Bilbao i ha acabat desbordant la plaça de Colom.

Al crit de «Sí a la vida!» els presents han volgut reivindicar que les coses es poden canviar i cal lluitar contra la nova llei de l’avortament, que permet, per exemple, que les nenes de 16 anys puguin avortar sense consentiment patern.

La pancarta principal contenia el missatge oficial del 26-J, «¡Ens juguem la vida!», en referència a les lleis d’enginyeria social que desplega el Govern, per això, el subtítol era, «Ja n’hi ha prou de lleis contra la veritat i la naturalesa humana!». Així han expressat el seu cansament i indignació per la nova llei, que atempta directament amb la vida dels no nascuts.

El raper Guillermo Esteban, popularment conegut com Grillex, ha donat el tret de sortida a la celebració a Colom que no ha dubtat a defensar i posar en valor cada vida: «Aquesta societat ens intenta ficar idees de mort i som aquí per defensar la vida» , ha declarat el raper, segons recull El Debate.

Jaime Mayor Oreja, exministre de l’Interior i impulsor de NEOS, ha assegurat que la vida “sempre vencerà” i ha demanat un canvi d’actitud davant del debat cultural “amb humilitat, però amb ambició”. “No podem ser part d’un silenci “còmplice i culpable”, ha indicat.

Carmen Fernández de la Cigoña, directora de l’Instituto de Estudios de la Familia del CEU, ha celebrat l’èxit de la marxa i ha volgut recordar que «no tot s’hi val». «Ens prometen ser feliços sense tenir res, perquè aquest no és l’únic que ens poden oferir».

Josep Miró i Ardèvol, coordinador de l’Assemblea per la Vida, ha explicat que les mesures a favor de la mort són «una cosa absolutament suïcida i irracional». Pel que fa a l’eutanàsia, ha llançat una pregunta als assistents: «Quina llibertat és aquesta que et dona a triar entre patir o morir per l’eutanàsia?» i ha demanat un impuls a les cures pal·liatives.

Ha tancat el torn d’intervencions Nayeli Rodríguez, coordinadora de 40 días por la vida, una de les plataformes que s’encarrega d’acudir als abortoris per resar i acompanyar les mares que hi acudeixen. Ha assegurat que ho continuaran fent malgrat les amenaces penals aprovades pel Govern i ha recordat a la joventut que és «la generació provida», un moviment que «està despertant amb més força que mai».

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.