Carta Setmanal de Josep Miró: La Generalitat continua discriminant a l’Església

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

En aquest final d’agost ens trobem amb una mesura més del tracte desfavorable que la Generalitat està infligint a l’Església. Ara la matèria és la limitació de l’aforament en les activitats religioses. Mentre que bars, restaurants i centres d’oci semblants, han vist limitada l’assistència de gent al 50% de la seva capacitat, els actes religiosos se’ls castiga situant el límit en el 33% de l’aforament. Aquesta injusta diferència es produeix després que l’Església està complint de manera modèlica amb totes les exigències de seguretat, i els feligresos actuen d’una manera també exemplar, mantenint en tot moment una disciplina, que si fos general al país no tindríem els problemes amb la Covid-19 que ara tenim.

Aquest fet ve després de la il·legal prohibició del funeral pels morts de la Covid-19 a la Sagrada Família que va intentar dur a terme el govern de Catalunya, de l’amenaça d’una quantiosa sanció a la diòcesi per haver-lo dut a terme (una acció que ja des d’ara anunciem que no prosperarà per raons jurídiques). Abans d’això la Generalitat va presentar amb ostentació i publicitat les immatriculacions de l’església com si fossin un acte d’apropiació.

Per raons polítiques hi ha aquesta acció continuada de maltractament  als catòlics. És necessari no romandre passius i donar una primera resposta tan senzilla i alhora tan potencialment eficaç com escriure al president Torra demanant que la Generalitat rectifica l’actual normativa sobre l’aforament dels centres de culte.

Per aquesta raó, e-Cristians ha endegat una nova iniciativa, una alerta, per facilitar l’enviament del missatge al president de la Generalitat reclamant el fi de la discriminació. Entra aquí i fàcilment podràs enviar el missatge al president de la Generalitat.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.