Les Parròquies de Montornès engeguen una campanya per presentar la seva visió

El cap de setmana del 6 i 7 de febrer, durant les Misses dominicals, Mossèn Oriol Gil, rector de Montornès del Vallès i l’Equip de Nova Evangelització de les Parròquies de Montornès, van presentar un innovador projecte de Parròquia, que han denominat La nostra Visió. Aquest projecte té com a lema La teva parròquia: una família alegre, on ens estimem, evangelitzem i compartim la fe i la vida”. Com explica Mn. Oriol, “Es tracta d’una aspiració, d’un somni, per convertir-nos realment en una veritable comunitat cristiana. És un projecte pensat per a les persones que estan més a prop de la Parròquia però, evidentment, pot participar-hi qualsevol persona. Tothom hi està convidat!”.

Però el projecte no es queda en una “frase inspiradora”, sinó que a més, inclou 5 àrees en les que ja estan treballant i que “estan activant”. Aquestes àrees són fraternitat, pregària, formació, servei i evangelització. En els 5 mesos que hi ha de febrer a juny aniran potenciant cadascuna d’elles.

Segons comenta Mn. Oriol, “Hem creat com un full de ruta, que anomenem gps (Guia Per Seguir avançant) de 5 mesos i la idea és, fins al juny, centrar-nos en una d’aquestes àrees cada mes i treballar-la, per a que els feligresos es vagin familiaritzant amb elles, encara que totes estan vinculades”. A més a més, han generat diferents materials en paper i en format digital per transmetre aquests missatges, per adaptar-se a les diferents edats de persones que participen en les Parròquies, ja que es tracta d’un projecte obert i inclusiu, on tothom pot participar.

La seva idea és anar generant un canvi de cultura. I per això, proposen activitats senzilles però amb sentit per aconseguir aquesta transformació personal i parroquial. “Al mes de febrer, explica Mn. Oriol, vam centrar-nos en la Fraternitat. Vam fer dues activitats durant la Missa de 12:00 per conèixer-nos millor. Al mes de març ens vam focalitzar en la Pregària. Vam fer Les 24 hores pel Senyor, que és un dia proposat pel Papa Francesc per a pregar i confessar-se. I a l’abril estem treballant en el Servei. Pensem que tothom té talents i que pot aportar-los a la comunitat, esporàdicament o de manera continuada.”

Continuant amb aquesta Visió de la Parròquia, també ha creat una original campanya de Pasqua anomenada “VIVE en modo ResurrecciÓN”, on proposen als nens i adults de viure activament una vida alegre i positiva De forma molt senzilla: “Oferim a les famílies idees pràctiques on cadascú pot avançar al seu ritme i sense pressions”, afirma Mn. Oriol.

Més novetats

Altres de les novetats que poden veure els feligresos de la Parròquia de Sant Sadurní de Montornès és el nou i modern confessionari, que es va instal·lar fa uns quants dies, ja que l’anterior estava completament corcat i es va haver de canviar. “Per confessar-se seguim totes les mesures necessàries de seguretat; estem a metre i mig de distància i el desinfectem després de cada ús, tal i com fem amb els bancs de l’església en acabar les celebracions”, comenta el rector.

Una altra innovació que la Parròquia de Montornès ha incorporat, és la instal·lació d’un aparell tpv per fer les donacions amb targeta de crèdit/dèbit. “Encara que continuarem passant la col·lecta dels diumenges, explica Mn. Oriol, és una manera molt pràctica i segura per les persones que vulguin fer una aportació”.

Les Parròquies de Montornès del Vallès van fer un salt a la transformació digital a l’inici de l’any passat, amb l’ús d’eines digitals, com la web, els butlletins electrònics, els vídeos i les xarxes socials, tot amb una estètica molt actual però alhora, amb missatges profunds i de valor. A un any de l’inici de la pandèmia continuen oferint setmanalment material nou ja que com diu mossèn Oriol: “El nostre futur com a Església, com a comunitat, és continuar avançant en un camí de fe i vida junts i per això sempre fem passos endavant, en els formats i amb les eines que la gent necessita i fa servir actualment. Ara, amb la presentació de La nostra Visió, la invitació consisteix en que les persones facin també un pas més en la seva vida i per la nostra parròquia, cadascú al seu ritme, ja que qui no avança, retrocedeix”.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Menú