Més de 100 organitzacions llancen una campanya de recollida de signatures per aturar la llei d’Eutanàsia

  • La societat civil, representada per més de 100 organitzacions i associacions espanyoles s’uneixen amb l’objectiu de recollir signatures per mostrar la ferma oposició de la societat civil al projecte de Llei d’Eutanàsia que es tramita al Congrés dels Diputats.
  • La iniciativa assenyala que “és improcedent i mostra una gran falta de sensibilitat que, quan el país expressa un dol immens pel gran nombre de persones que han perdut, i segueixen perdent la vida per la pandèmia, el Congrés dels Diputats tramiti una llei d’eutanàsia com a prioritat, mentre continuen desateses les cures pal·liatives”.

La Plataforma Els 7000 va llançar el passat mes d’octubre un Manifest recolzat per 100 personalitats de la vida social espanyola, que es dirigien als diputats i senadors, als partits polítics, a les institucions de la societat civil i a tots i cadascun dels ciutadans, perquè junts aturem la tramitació que se segueix en el Congrés dels Diputats per legalitzar l’eutanàsia.

Els mitjans de comunicació, en la seva gran majoria, es van fer ressò d’aquesta iniciativa. La societat civil també ha volgut manifestar-se i més de 100 associacions i organitzacions de diversos tipus s’han adherit al Manifest per aturar la llei i aconseguir la prioritat per a les cures pal·liatives.

Necessitem amb urgència un pla de cures pal·liatives que arribi a tota la població. A Espanya moren cada any més de 50.000 persones sense accés a aquestes.

La plataforma Els 7000, en col·laboració amb aquestes associacions i organitzacions de ciutadans particulars, llança una campanya nacional de recollida de signatures a partir del 27 de Novembre a través d’aquesta web.

El principal objectiu d’aquesta campanya és traslladar al Parlament Espanyol el desacord d’una gran part de la societat espanyola amb la iniciativa legislativa del Govern, la finalitat de la qual és eliminar al que pateix i no el patiment. Aquesta campanya es presenta en un moment en el qual s’afegeix a aquesta tramitació la proposta presentada per ERC d’”estendre la mort a demanda” als nostres menors, en clar menyspreu a la vida de tot ésser humà, però sobretot dels nostres menors, els nostres ancians i discapacitats.

En línia amb les conclusions de l’informe del Comitè de Bioètica del Govern d’Espanya, al qual el Govern ha optat per evitar deliberadament, i d’altres manifestacions, com la impulsada recentment per més d’un centenar de juristes especialitzats, la plataforma Els 7000 rebutja de manera contundent la llei de l’eutanàsia per considerar que no hi ha llibertat quan l’opció és patir o que et mati un metge.

En aquesta campanya de recollida de signatures col·laboraran, entre altres importants organitzacions, la Federación Española de Asociaciones Provida, la Asociación Católica de Propagandistas (ACdP), el Foro Español de la Familia, la Fundación Villacisneros, e-Cristians, el Foro Cultura21 o la Federación Europea One of Us.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.