Mons. Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona, descansi en pau

Ha mort en la pau de Crist a Barcelona, el dia 12 de febrer de 2022, Solemnitat de Santa Eulàlia, confortat amb els Sagraments de l’Església i la Benedicció Apostòlica (A.C.S.), als 49 anys de vida cristiana i quatre anys de ministeri episcopal.

El Sr. Cardenal Arquebisbe, el Sr. Cardenal Arquebisbe emèrit, els Srs. Bisbes auxiliars, els preveres i els diaques ho fan saber als fidels de l’Església perquè l’encomanin a la misericòrdia del Senyor.

El funeral de corpore in sepulto se celebrarà el dilluns, 14 de febrer, a l’altar major de la Catedral de Barcelona. La capella ardent estarà instal·lada a la capella del Sant Crist de Lepant de la Catedral de Barcelona, el diumenge 13 de febrer, de les 12 fins a les 20 hores, i el dilluns 14 de febrer, al cor de la Catedral de Barcelona, de les 8.30 a 11 hores.

El dimarts 15 de febrer se celebrarà el funeral de corpore in sepulto a la Catedral de Mallorca i, posteriorment, el fèretre serà traslladat al Santuari de Nostra Senyora de Gràcia, a Llucmajor, Mallorca, on rebrà sepultura en un acte familiar i privat.

Perfil biogràfic

Va néixer a Llucmajor (Mallorca) el 17 de maig de 1972.

Als 14 anys va ingressar al Seminari Menor de Mallorca, passant després, el 1990, a cursar filosofia i teologia al Seminari Major de Mallorca. Va ser ordenat diaca el 4 d’octubre de 1997 a la Capella del Seminari Nou de Mallorca, i prevere el 31 de maig de 1998 a la parròquia del Beat Ramon Llull a Son Cotoner (Palma). Va obtenir la llicenciatura en Teologia, especialitat en Pastoral de la Joventut i Catequètica a la Universitat Pontifícia Salesiana (2006-2009).

El seu ministeri sacerdotal l’ha desenvolupat a la diòcesi de Mallorca. Ha combinat la tasca parroquial amb la pastoral catequètica i educativa. Va iniciar la seva activitat pastoral a la parròquia del Beat Ramon Llull a Son Cotoner i al Col·legi diocesà Santa Magdalena Sofia (1998-2006), i posteriorment va assumir la responsabilitat de rector del Seminari Menor de Mallorca (1999-2006), i també ho va combinar amb la coordinació pastoral del Col·legi diocesà de Sant Pere (2000-2006). Ha estat professor del Centre d’Estudis Teològics i de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Mallorca (ISUCIR), i ha estat professor convidat a l’Escola Universitària Alberta Giménez, de les Illes Balears. Ha estat delegat diocesà de Pastoral Vocacional, i formador del Seminari Major de Mallorca (2002-2006); així com també delegat diocesà de Pastoral Catequètica i Litúrgica (2009-2013), vicari parroquial de les parròquies de Sant Josep Obrer i de Corpus Christi i responsable pastoral dels respectius col·legis parroquials (2009-2014). Ha estat vicari episcopal per a l’Evangelització (2013-2017), rector de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu de les parròquies de Santa Maria la Major, Sant Domingo i Crist Rei d’Inca, de Sant Llorenç de Selva, la Immaculada Concepció de Caimari, Sant Joan Baptista de Mancor, Santa Tecla de Biniamar i la Nativitat de la Mare de Déu de la Lloseta, i membre del Col·legi de Consultors (2014-2017) i membre del Consell Presbiteral al Bisbat de Mallorca (2014-2017).

El 19 de juny de 2017 es va fer públic el seu nomenament com a bisbe auxiliar de Barcelona. Va rebre l’ordenació episcopal el 9 de setembre de 2017 a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

En el si de la Conferència Episcopal Tarraconense és President del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears (SIC).

En el si de la Conferència Episcopal Espanyola ha estat membre de la Subcomissió Episcopal de Catequesi, dins de la Comissió Episcopal d’Ensenyament i Catequesi (2017-2020), i actualment és membre de la Comissió Episcopal d’Evangelització, Catequesi i Catecumenat.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.