Moviment en moviment: els cursets de Cristiandad no s’aturen tot i la pandèmia

Al començament d’aquest nou curs el Moviment de Cursets de Cristiandat reprèn la seva missió
evangelitzadora i de Nou Anunci després de la parada obligada per l’estat d’alarma. Els
diferents secretariats Diocesans van tenint les seves jornades de començament de curs, això sí,
adaptades a les normatives sanitàries vigents. És el cas, per exemple de la Diòcesi de
Còrdova, on a aquesta jornada van assistir una part dels seus membres físicament i una altra per
mitjans online. L’Escola de Responsable d’aquesta diòcesi andalusa compta amb més de 100
membres pel que aquesta forma de reunió mixta, en part presencial i en part telemàtica, ha
fet possible que tots els seus membres puguin participar mantenint la màxima seguretat
sanitària.

De la mateixa manera, aquesta diòcesi celebra del 9 al 12 d’octubre el seu primer Curset de Cristiandad després de l’estat d’alarma. Un gran esforç d’adaptació per part dels seus membres ha
possibilitat que els Cursets es puguin seguir celebrant malgrat les exigents mesures
sanitàries que han hagut d’implementar. També se celebraran Cursets aquests mateixos dies a
les Diòcesis de Sevilla, Alacant i Toledo.

La resta de secretariats diocesans també van començant el curs com és el cas de la
Diòcesi de Girona que va realitzar la seva jornada d’inici a l’aire lliure en un bell paratge natural i d’aquesta manera complir la normativa sanitària.

A la Capella Major del Seminari Metropolità d’Oviedo s’ha celebrat el Ple del Secretariat Diocesà d’Astúries, en un clima de constant i escrupolós respecte a les indicacions de les autoritats sobre la COVID-19. Es va començar amb una hora d’adoració al Santíssim, seguida d’una part testimonial i concloent amb una alegre Eucaristia. En aquest ple es va acordar la represa de les reunions d’Escola després de l’estat d’alarma (la primera, el pròxim 25 d’octubre), així com, les celebracions d’Ultreyas, setmanalment a Oviedo, quinzenalment a Gijón i a Avilés, i mensualment a Mieres, a Ciaño, i en Tàpia de Casariego.

Durant tot aquest trimestre, fins al Nadal, Responsables de Cursets de Cristiandad a Pamplona es reuniran periòdicament per videoconferència per aprofundir en el document “Claus per al Discerniment Espiritual” proposat pel Secretariat Nacional per a 2020. Tant la introducció com les 7 claus de discerniment seran exposades per un membre de l’Escola per Videoconferència.

Primera Ultreya Nacional Virtual de la història a Espanya
Els cursetistes utilitzen la paraula Ultreya per designar un tipus de trobada que té lloc després del Curset i on es comparteix la fe i l’experiència d’aquesta, pot ser en l’àmbit diocesà, nacional o fins i tot internacional. La pandèmia que ens assota ha portat a reinventar aquestes reunions, que eren presencials, per la qual cosa es va dur a terme la Primera Ultreya Nacional Virtual de la història que reunirà cursetistes de tot Espanya. Se celebrarà el dissabte 31 d’octubre de 18:00 a 20:00 h a través del canal de YouTube “Cursets de Cristiandat Espanya”.

Començarà amb una Eucaristia presidida per Monsenyor José Ángel Saiz Meneses, bisbe Consiliari del Moviment, de Terrassa i després, segons el model establert, una ponència, uns testimonis prèviament preparats, la convenient ambientació musical i la pregària de comiat.

Álvaro Martínez, President de Cursets de Cristiandad a Espanya, expressa que “en aquest començament de curs estrany i anòmal que vivim, hem pensat que seria just i necessari tenir un moment de trobada, d’estímul i de celebració de la vida del Moviment de Cursets de Cristiandat. De visualitzar i de projectar que seguim, junts, en camí, com ens marca el lema del curs “I es va posar a caminar amb ells” (Lc 24, 15), que a la vegada serà el lema de l’Ultreya“. Sobre la mateixa continua dient que “Creiem que és una modalitat certament diferent, però que en aquests moments pot ser llera de comunió i impuls per a la missió. És una cosa que en altres secretariats Nacionals s’està realitzant amb fortuna, sobretot a Llatinoamèrica.”

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.