Neix Ànima Estel, la versió online de Ràdio Estel: música, religió i sense locutors polèmics

Pablo Ginés

Aquest 11 de setembre  Ràdio Estel anuncia el naixement d’Ànima Estel, una versió en línia i més religiosa de la cadena de ràdio propietat de l’arquebisbat de Barcelona.

Ànima Estel és un canal àudio que emet 24 hores al dia per Internet. Tot el seu contingut és exclusivament  en català .

Està disponible a la web de Radio Estel  (aquí) i a l’app Ràdio Estel Oficial. Els seus continguts són més religiosos que en la versió en FM que es pot escoltar als aparells de ràdio.

Ànima Estel ofereix:

 • hores de música;
 • el programa Sense distància  amb el diaca i veterà periodista Ignasi Miranda; ho emet a les 19.30h, una hora i mitja després de la seva emissió en directe a FM; amb reemissió a les 12 de la nit;
 • el comentari de l´Evangeli del dia  (a les 13.15, a les 18.25 ia les dotze de la nit);
 • Laudes  (a les 7.30h) i  Vespres  (a les 18.45h) des de Montserrat:
  – el  rosari cada dia a les sis  de la tarda;
  –  Amb llum pròpia,  programa d’entrevistes conduïdes per Joan Armengol;
  –  ‘Mar de claror’,  reemissió dels programes magazine sobre catequesi i evangelització que va gravar Rosa Deulofeu, morta el 2004;
  – ‘ Missatge en una ampolla’ ,  música d’inspiració cristiana  amb reflexions de Miquel Albert Soler i David Ciscar;
  –  ‘La cantata del Diumenge’,  de Josep Miquel Serra, amb música de Bach segons el calendari litúrgic.
  – ‘Conexions’ , un programa nou, sobre comunitats cristianes, cada dia a les 8.30 del matí.

A Ànima Estel no entren programes més generalistes i fins i tot polèmics com La Caravana del locutor Joan Trias, que ha escandalitzat molts amb el seu públic suport des d’allà a la ideologia LGTB. Però La Caravana es manté a Radio Estel FM, si bé passa a la franja de demà: de 8 del matí a dues de la tarda.

A FM Ràdio Estel anuncia un nou magazine de tarda titulat ‘Fabricació pròpia’  i manté un informatiu al migdia (Estel Migdia).

Segons l’Estudi General de Mitjans (EGM), durant la primera meitat del  2023 Radio Estel ha oscil·lat entre els 9.000 i 13.000 oients al dia. Es pot escoltar per FM a tot Catalunya i a Andorra.

Ara, Ànima Estel, en ser una emissió per Internet, es pot escoltar des de qualsevol lloc del món.

El director de Ràdio Estel des del 2021, el periodista Toni Hervás, va declarar aquell any: «No podem ni hem de competir amb grans emissores. El que volem fer ara és una ràdio generalista per poder fer arribar el missatge humà i cristià a la societat, que és la missió pastoral que té Ràdio Estel. Com es fa això? Doncs mitjançant  una ràdio generalista que transmeti valors  a través de comentaris socials i religiosos».

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.