Participa en una iniciativa pionera que aspira a fer presents els valors cristians a la nostra societat

Una iniciativa pionera: El Corrent

Si ets un catòlic/a compromès/a amb la teva fe, et preocupa i entristeix el rumb que està prenent la societat i la progressiva desaparició dels valors cristians de l’esfera social, cultural i política del teu país…

Si no ets catòlic però la teva visió de la persona s’alinea amb l’humanisme cristià i la doctrina social de l’Església…

Si voldries il·luminar el món amb la llum de l’amor i la justícia, fer-lo més digne, més generós, més respectuós amb la vida, més coherent amb l’essència de l’ésser humà, més compromès amb l’autèntic bé, individual i col·lectiu…

En definitiva, si vols canviar les coses i no saps com…

… t’animem a seguir llegint i et convidem a unir-te a una iniciativa pionera al nostre país que aspira a influir de manera positiva i efectiva en la societat i a donar veu a les persones com tu.

 S’està gestant a Catalunya, amb l’impuls del fundador de l’entitat e-Cristians, Josep Miró i Ardèvol, un moviment anomenat transitòriament “Corrent Social Cristià” (“El Corrent”), amb la finalitat de treballar per a la transformació social i la promoció dels valors cristians en tots els àmbits de la vida i en tots els sectors de la societat.

El Corrent té com a fonament vertebrador la doctrina social cristiana i la llei natural i, per tant, és una crida a tothom que s’identifica amb aquesta moral natural, i no només a aquells a qui els ha estat regalat el do de la fe. Considera que amb independència de la fe, els valors, virtuts i principis de l’Evangeli són necessaris per al bé de la societat, convidant les persones a viure d’acord amb aquests valors i virtuts en les seves relacions personals, familiars, comunitàries i polítiques.

Aquest moviment busca oferir una alternativa a la cultura hegemònica occidental actual, basada en la raó instrumental, l’imperi de l’emotivitat i el desig per sobre de qualsevol altra consideració i l’autodeterminació humana sense límits.

Segurament has observat que el pretès estat laic, neutral des del punt de vista de les creences o la fe religiosa, és un Estat ateu que en realitat vol eliminar Déu de la vida pública i on no només es produeixen greus atacs a la vida, als drets humans, a a la llei moral natural, sinó als nostres drets com a ciutadans.

Impera una mena de nova religió que ens dicta normes sobre com hem de ser els homes i les dones; que fa del sexe la seva obsessió; que anima els infants a indagar si són nens o nenes i a experimentar amb el seu cos; que construeix una nova antropologia; que nega la història i la reescriu; que no respecta la vida humana des del seu inici; que detreu als pares el seu dret a educar els seus fills i als mestres la seva autoritat i aboca l’escola a una profunda crisi; que sumeix els adolescents i joves en una creixent crisi emocional i psicològica, i que en molts altres àmbits promou o fins i tot imposa conductes i polítiques contràries no ja a la llei natural sinó al sentit comú.

La política s’ha convertit en una lluita de partits en lloc d’un compromís amb la construcció del bé comú, i les lleis no resolen els problemes més profunds sinó que els agreugen.

Davant d’aquestes realitats, El Corrent aspira a actuar, mobilitzar, comunicar, formar i servir. Com? Estudiant els temes que mereixen atenció; escoltant les persones i els col·lectius; interactuant amb els individus i les institucions polítiques, culturals i socials; creant espais de debat; construint estratègies i consensos; impartint una sòlida formació als seus membres i a la ciutadania, i oferint els serveis avaluats com a necessaris.

Són, entre altres, missions destacades d’El Corrent:

  • La defensa del dret a la vida: des de la concepció fins a la mort natural.
  • La defensa dels drets dels pares perquè els seus fills rebin una educació conforme a les seves creences en tota mena d’escoles i el refús a l’adoctrinament escolar.
  • L’afirmació de la veritable antropologia humana, que parteix del fonament biològic d’aquesta, i el refús a la ideologia de gènere.
  • L’afirmació dels drets de les dones, també mares i vídues marginades, i la lluita contra tota mena de violències contra elles, també les ja institucionalitzades, massives i assumides pel poder de la pornografia i la prostitució.
  • La promoció de la família, sorgida inicialment de la unió d’un home i una dona oberts a la descendència i amb voluntat d’educar-la, com a fonament de la felicitat personal, de l’estat del benestar i del progrés econòmic. La família és l’única resposta possible a la tràgica crisi motivada per la manca de naixements.
  • L’abordatge real de problemes estructurals irresolts: els ciutadans que viuen al carrer, l’atur de llarga durada i l’elevada taxa d’atur juvenil, el fracàs del sistema educatiu, el deteriorament del sistema de salut i la manca de recursos per a la medicina pal·liativa, la pràctica inexistència d’un parc d’habitatges a l’abast, la incapacitat de millorar la baixa productivitat, la reforma de l’administració perquè efectivament atengui els ciutadans com a tals, i una llei electoral que liquidi la partitocràcia. 

El primer pas per a canviar les coses és sortir de casa, dels nostres espais de confort i de l’anar fent, perquè el confort d’un cristià es troba en viure amb la seva consciència ben ajustada a la voluntat de Déu. Jesús no ens va oferir comoditats ni manca de problemes, sinó el seu amor i ajut. Jesús no ens va donar la fe perquè la guardéssim a casa, sinó perquè féssim arribar el seu projecte per a l’home – el seu Evangeli –  a tot arreu.

Ha arribat el moment de construir l’alternativa a la realitat que vivim, i això no ho podem fer uns pocs. El Corrent aspira a unir els esforços individuals i col·lectius i és una crida il·lusionada a totes les persones que s’identifiquen amb els seus objectius i les raons que els inspiren, amb independència de la seva edat o condició i de la seva adscripció a grups, partits, moviments, carismes o espiritualitats.

Si vols formar part d’El Corrent, et convidem a assistir a la 

1a REUNIÓ PRESENCIAL D’EL CORRENT

Dissabte 17 de Juny, de 10’00h a 13,30h

Caputxins de Sarrià de Barcelona

En aquesta reunió ens coneixerem, posarem en comú idees, ens organitzarem en grups de treball, compartirem les conclusions i assentarem les bases del I Congrés, que tindrà lloc previsiblement a la tardor i servirà per a preparar un Congrés Constituent de l’any que ve. Aquest serà l’impuls definitiu d’on confiem que sortirà una estructura organitzada. S’aspira a que s’hi integrin unes 5.000 persones durant els dos primers anys, número que es duplicaria en anys següents. És una xifra assolible basada en dades contrastades, però cal treballar per a fer-la possible i això no podrà succeir mai sense la voluntat i el compromís de tots i cadascun de nosaltres.

De moment, cal començar amb un nucli d’uns centenars de persones que impulsin la creació i desenvolupament del moviment. El Corrent no es farà sol i ningú el farà per nosaltres. Només el podem fer entre tots, amb la pregària, l’ajuda de Déu i, per suposat, el nostre esforç personal. No es tracta de desatendre les nostres obligacions personals, familiars ni professionals. Potser podrem aportar temps, potser coneixements, potser finançament. Si seguim fent el mateix, el que hem fet fins ara, res no canviarà.

Com deia Santa Teresa de Calcuta, l’oceà és fet de gotes d’aigua. En calen moltes per a tirar el Corrent endavant. Si vols ser una d’elles:

  • Difon aquesta iniciativa i comparteix-la amb els teus familiars, amics, companys i coneguts.
  • I si vols unir-te a aquest projecte, vine a la reunió del dia 17! Només has de registrar-te abans a través d’e-Cristians (escrivint a secretaria@e-cristians.net) o a la web https://www.unionsoc.org (selecciona “Entrades” i introdueix les teves dades de contacte; és gratuït).

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.