Preguem i fem! Bon Nadal!

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Abans que res, que tingueu un joiós Nadal. Déu neix i en ell es renoven totes les esperances, més necessàries que mai en un any tan difícil com haurà estat aquest. El patiment de tanta gent que ha perdut persones estimades, o que veuen alterada la seva vida per les seqüeles de la Covid-19, o que han perdut la feina, o tenen la por que els passi, que veuen que la seva activitat professional, el seu negoci ha desaparegut, o està en risc de fer-ho. Tots els que ens trobem amb un Nadal que fa difícil el volgut retrobament familiar, hem de confiar més que mai en la providència de Déu, perquè és a partir d’aquesta que trobarem sentit a la vida que les circumstàncies del món moltes vegades ens nega. La fe mou muntanyes i una d’aquestes muntanyes és la de l’adversitat.

Res millor que aplegar-se en la pregària en aquestes condicions. Res millor que un gest específic de retrobament amb Déu, i en aquest cas concret amb la seva mare, la Mare de Déu de la Mercè, intercessora de tots plegats davant els estralls de les epidèmies i els desastres. Veniu a pregar i a aplegar-nos entorn de la Mare de Déu de la Mercè per demanar per les nostres situacions personals i col·lectives. Per acollir-nos a la seva intersecció i a la misericòrdia del seu fill. Veniu i trobem-nos el dia 13 de gener a les 19h. a la Basílica de la Mercè de Barcelona. Aquí pots veure com arribar-hi.

Sovint es diu que les desgràcies no venen mai soles. És cert. El mal natural que sorgeix del SARS-CoV-2 s’hi afegeix l’acció dels homes amb la llei de l’eutanàsia. La seva aprovació inicial pel Congrés (cal recordar que encara li queda la tramitació del Senat i tornar al Congrés) coincideix a més amb una altra dada terrible de mort. S’han batut tots els rècords en avortaments i s’han arribat als 99.000. I això malgrat que des de fa anys la píndola abortiva de l’endemà es distribueix amb escreix a farmàcies i centres d’urgència sense que sigui comptabilitzada en la xifra d’avortaments. A Espanya s’estan construint les estructures de la mort i les estructures de pecat. Cal que siguem capaços d’estar a l’altura d’aquest problema, i precisament Nadal és el moment per fer-ho present i intensificar el nostre compromís. Jesús va venir per anunciar-nos el regne de Déu i demanar-nos la nostra participació necessària per estendre’l. També va venir per anunciar-nos la bona nova d’un Déu que ens estima i de la joia de la vida eterna. Però també s’ha fet present a la història per una tercera raó que no podem oblidar: la d’afrontar i desfer les estructures de pecat, de mort, com la que significa la nova llei de l’eutanàsia. Per aquesta raó e-Cristians, junt amb altres entitats, està preparant la primera Assemblea d’Associacions per la vida i la seva dignitat que tindrà lloc el 22 de gener a les 17:30h. de manera virtual. Si pertanys o coneixes alguna associació o grup que està interessada a participar, posa’t en contacte amb nosaltres per poder-ho fer.

Que tingueu bon Nadal i el visqueu amb esperança!

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.