Primer Congrés Nacional de 40 Días por la Vida

40 Días por la Vida ha celebrat el seu primer Congrés Nacional a Espanya. La iniciativa internacional torna a ser present a diferents ciutats amb l’objectiu de resar per lluitar contra l’avortament i en favor de la vida.

Les seves accions regulars utilitzen el poder de l’oració per salvar els nens per néixer les mares dels quals acudeixen a clíniques d’avortament. Se situen a les portes d’aquests centres per elevar les oracions a les mares i als fills.

El 10 i 11 de setembre ha tingut lloc el primer Congrés Nacional de 40 Días por la Vida a Madrid. L´esdeveniment va comptar amb la participació de diferents experts internacionals, líders de campanyes i voluntaris de tot el país. Aquestes dues jornades s’han dut a terme per “unir ponts entre els nostres germans que també són a diferents parts del món en la lluita per la vida”, segons els organitzadors.

Entre els ponents hi ha Monseñor Munilla, bisbe d’Orihuela-Alacant, figures professionals en la matèria com advocats, periodistes, coordinadors i directors de les campanyes internacionals. Hi han assistit més d’un centenar de participants.

El Congrés es va iniciar amb l’obertura de les paraules introductòries de Nayeli Rodríguez, coordinadora de les campanyes de 40 Días por la Vida a España.

Millorar la coordinació i col·laboració entre els diferents equips distribuïts a les 21 ciutats d’Espanya ha estat un dels propòsits del congrés. Es van desenvolupar dinàmiques de convivència per als equips: “He après molt, jo vinc a formar-me. Vaig tenir poca experiència en 40 dies per la vida. Ara tinc un temps fora de la feina i puc dedicar-ho a això i altres coses. El dia d’avui va ser fenomenal”, explica Julio, un dels participants.

Durant les jornades es van abordar els casos del moviment pro vida a diferents països, es van presentar els testimonis en la lluita per la vida de Croàcia, Alemanya, Colòmbia i el Regne Unit. Així mateix, es van veure els diferents aspectes de l’accionar dels pro vida davant dels mitjans, la policia i l’agressió. Per això, es van impartir una sèrie de tallers on es va treballar animadament en la manera d’argumentar en un debat pro vida, parlar amb un policia, actuar davant dels mitjans de comunicació i es va tractar el seguiment del protocol davant la nova llei.

“Espanya té potencial d’expandir el moviment de 40 dies per la vida i fomentar les vigílies de pregària. Espanya és un país catòlic amb una tradició catòlica cristiana i si no tindrem a Espanya moltes vigílies, on si no aquí? Estem en un bon camí. És bo que hagin arribat els advocats per ajudar. Necessitem ajuda de la gent professional”, va comentar Tomislav Cunovic, director d’assumptes internacionals de 40 Days for Life.

Els organitzadors consideren que el Congrés ha estat una empenta per a la segona campanya de tardor que inicia el proper 28 de setembre fins al 6 de novembre. Es reprendran les hores de pregària davant de les clíniques avortistes de les principals ciutats del país. “És la nostra tasca aixecar la veu i resar, unir-nos a la pregària i mostrar que Espanya és una societat provida que accepta i que vol la vida” sentencia Tomislav Cunovic.

El Congrés va finalitzar amb unes paraules de Nayeli al·ludint a la vocació evangelitzadora que ha tingut sempre a la història de la cristiandat Espanya, exhortant a seguir amb aquesta vocació. Els participants es van unir a aquest sentir.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.