Projecte Raquel: Un camí d’esperança, reconciliació i curació

El Projecte Raquel és una proposta de l´Església diocesana que vol oferir ajuda a les persones que pateixen les conseqüències de l’avortament provocat. Aquesta ajuda es realitza de manera individualitzada, absolutament confidencial i gratuïta.

En una societat on l’avortament és concebut com a dret i com a alliberament, no s’accepta la possibilitat que pugui tenir conseqüències nefastes per a qui el pateix.

La ferida de l’avortament és profunda, sobretot una ferida interior, espiritual, que afecta totes les dimensions de la persona. Si no es fa un procés, no es guareix. Abans o després es desperta aquest dolor, angoixa i misèria. Ens hem trobat amb persones que van avortar fa 25 anys i que ens truquen per telèfon i trenquen a plorar. Senten una gran amargor i tristesa, ansietat, autoestima baixa, sentiments de culpa i de fracàs, rancor, aïllament, depressió, impotència, intents de suïcidi. Després del nen avortat, la principal víctima és la mare, la dona. Però també pateixen tots aquells que intervenen d’alguna manera en l’avortament com el pare, els sanitaris… i els que pateixen la pèrdua com els avis, els germans… Amb raó la Mare Teresa de Calcuta deia que l’avortament és el principal enemic de la pau al món perquè engendra odi, rancúnia i violència.

El Projecte Raquel està format per una xarxa d’acollidors, psicòlegs, psiquiatres i sacerdots especialment preparats per atendre i acompanyar aquestes persones per un camí d’esperança, de reconciliació i de curació, al centre del qual hi ha el perdó.

La clau de la sanació és la misericòrdia de Déu, que de nou diu “Dona no ploris”. El Projecte Raquel proposa en deu sessions d’una hora per setmana, un itinerari que comença amb el coneixement i la comprensió del que ha passat. És important que expressin i reconeguin la seva història obrint-se a la veritat, per encaminar-se a rebre el perdó de Déu que tant necessiten, i per concedir-ho als qui consideren culpables ia elles mateixes. Un altre pas important és passar el dol i reconciliar-se amb el nadó, ja que per més que els van dir que només eren unes cèl·lules, elles saben que hi ha alguna cosa més, que és el seu fill i que és viu.

Per experiència sabem que hi ha un abans i un després a les persones que han completat el trajecte. Només cal trucar al telèfon del Projecte Raquel (603.46.20.38) i els que ho necessiten seran atesos.

Per a més informació i contacte: 603.46.20.38

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.