Segona edició del club de lectura per comprendre un món incert

ForumLibertas proposa participar en un Club de Lectura absolutament necessari per orientar-se amb criteri al nostre complex món. Un club que pretén dotar eines als seus participants per afrontar la tendència del món desvinculat i de la societat relativista que es viu.

Lectura personal del text seleccionat, comentari de l’obra d’expert d’aquesta, i diàleg per intercanviar punts de vista: aquesta és la proposta del Club de Lectura.

Per aquest curs 2023-24 es proposen 6 llibres clau, començant el desembre del 2023 fins al maig del 2024. Després de la lectura individual de cada llibre té lloc una sessió per comentar i aprofundir en cadascun dels llibres amb un expert.

Totes les sessions començaran a les 19 hores (hora catalana).

Sens dubte, és una oportunitat per formar-se críticament i desenvolupar argumentacions necessàries per entendre la societat que es viu amb els seus riscos i testificar arguments a favor de la veritat.

La llista de llibres, sessions i ponents és la següent:

 • En defensa de Jesús. Brant Pitre. 20/12/2023 amb Jorge Soley
  Brant Pitre aborda una qüestió fonamental per als cristians: són els Evangelis creïbles històricament? Partint dels propis dubtes, Pitre ens explica la seva fascinant investigació a través de la qual va desmuntant els arguments dels qui sostenen que els Evangelis són, en gran part, invencions dels primers cristians.
 • La teología política de John Henry Newman. Elio A. Gallego. 29/1/2024 amb Elio Gallego
  No hi ha dubte que John Henry Newman ha estat un dels teòlegs més influents dels darrers segles. Les seves anàlisis del paper de la consciència o de la manera com es desenvolupa la doctrina de l’Església són clau per orientar-nos al nostre món. Però ¿Newman té alguna cosa per ensenyar-nos també en el pla polític?
 • Razón, islam y cristianismo. Benet XVI. 4/3/2024 amb Emili Boronat
  Benet XVI va tornar a la universitat on havia ensenyat durant 8 anys i el seu discurs de Ratisbona va aixecar una agra polèmica. En realitat, més que la polèmica allò que el papa buscava era clarificar la relació entre fe i raó. Una qüestió sobre la qual val la pena aprofundir-hi.
 • Que todos sean uno en Cristo. Una crítica católica del racismo y de la Teoría Crítica de la Raza. Edward Feser. 15/4/2024 amb Jorge Soley
  La Teoria Crítica de la Raça és una de les branques més perilloses de l’entramat woke. Tot és racisme i posar aquesta afirmació en dubte també. En què consisteix la Teoria Crítica de la Raça? Se sosté lògicament? Què ensenya l’Església sobre el racisme?
 • Dominio. Tom Holland. 6/5/2024 amb Josep Miró i Ardèvol
  L’aclamat historiador Tom Holland explica en aquesta obra la fascinant història de com ha canviat el cristianisme el món. Quan la secularització és un fet, Holland ens recorda com devem el cristianisme, com el nostre món és inintel·ligible sense ell i l’impacte eminentment positiu que ha tingut.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.