Trobada amb Roberto Formigoni

Amb motiu de la publicació en llengua espanyola de la seva biografia titulada “Roberto Formigoni, una extraordinaria aventura política” (Ediciones Encuentro) les associacions culturals ”J.H. Newman“ i “Aquí y Ahora” conviden a sengles trobades, a Madrid i Barcelona, amb aquest polític italià que, en la seva llarga trajectòria, ha estat una referència per al compromís polític dels catòlics a Europa.

Roberto Formigoni (Lecco, Itàlia – 1947), va ser President de la Regió de Llombardia (Itàlia) des del 1995 al 2013, durant quatre legislatures, en una de les àrees metropolitanes més importants d’Europa.

És un polític singular, nascut del teixit social cristià italià, i crec que el diàleg amb tu podria ser enormement suggestiu per als que hi assistim.

Formigoni va estudiar Economia Política a la Sorbona de París i és doctor en Filosofia per la Universitat Catòlica de Milà. La seva carrera política comença com a parlamentari europeu entre 1984 i 1993. Posteriorment va ser diputat al Parlament italià durant tres legislatures i senador entre 2013 i 2018. Va ser president de Cristians Demòcrates Units (CDU) i membre de Presidència de Forza Italia i de Il Popolo della Libertà (PdL).

La seva acció política ha estat caracteritzada pel seu intent de posar en pràctica els principis de la doctrina social de l’Església. La seva acció legislativa i de govern sempre ha estat constructiva, cercant la integració de les capacitats de persones de tot l’arc polític.

Amb motiu de la publicació de la seva biografia, es planteja un diàleg per il·luminar els reptes de l’actualitat social, cultural i política que estem vivint, tenint en compte també la situació global del món i, en particular, la confrontació partidista a Espanya.

  • Madrid: Dijous 25 d’abril, a les 20:00, al saló d’actes del Col·legi Internacional G. Nicoli (Passeig d’Eduardo Dato, 4)
  • Barcelona: Divendres 26 d’abril, a les 19:00, al Foment del Treball (Via Laietana, 32).

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.