Un jutjat de Barcelona ordena la readmissió d’una professora de religió de l’escola pública a la que va resoldre el contracte estant embarassada

Després de mig any d’espera, finalment el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha executat la sentència del passat mes febrer que donava la raó a la mestra de religió del Bisbat de Sant Feliu, C. B., a qui va resoldre el contracte estant embarassada i li ha abonat més de 30.000 € en concepte de salaris de tramitació.

El sindicat de docents de religió de Catalunya PREC va iniciar fa dos anys una campanya contra les contractacions en frau de llei per la via judicial que ja ha donat el seu resultat, com és el cas d’aquesta mestra.

Per altra banda, després de la sentència del TSJC del passat mes d’abril en la que el mateix Tribunal revisa la seva pròpia doctrina i confirma les irregularitats en l’ús de contracte temporals en aquests casos, el Departament d’Educació ha optat per regularitzar la contractació de més d’un centenar de professors de religió de tot Catalunya tal com demanava el Sindicat PREC.

Acord entre el sindicat PREC i el sindicat CSIF

Coincidint amb aquesta victòria judicial, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) i el Sindicat PREC van signar fa uns dies un acord per coordinar la defensa dels drets laborals del col·lectiu de docents de religió de Catalunya en l’aplicació de la nova llei d’educació (LOMLOE).

Com a primera mesura, CSIF-PREC exigeixen al Departament d’Educació que compleixi amb el seu compromís derivat de les sentències judicials de convocar un procediment d’adjudicacions de destinacions definitives que consolidi l’estabilitat de col·lectiu tenint en compte que el darrer es va celebrar fa més d’un lustre, el 2014.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.