XII Congrés de Famílies i Docents Catòlics “San José, la sombra del Padre”

“San José, la sombra del Padre” és el lema triat per a XII edició del Congrés Nacional de Famílies i Docents Catòlics que, organitzat per la Fundación Educatio Servanda, se celebrarà el 26 de març a l’Aula Magna de la Universidad San Pablo CEU, situada al carrer Julián Romea, 23 (Madrid).

La figura del pare és, diàriament, víctima preferent d’atacs que no només posen en qüestió la seva existència al si de la família, sinó que és sovint injuriat, quan no criminalitzat. Assistim a una evident pèrdua cultural de la paternitat. N’és una bona mostra que la família que més creix a Espanya actualment és la família sense pare.

Per a Educatio Servanda el pare de família, lluny de ser prescindible, desenvolupa una missió única i insubstituïble. Doncs, tal com destaca Maria Calvo, una de les grans expertes en el tema, i que intervindrà com a ponent al congrés “no hem mesurat honestament les conseqüències […] a l’absència de pare resideix la base de la majoria dels problemes socials actuals -drogadicció, avortaments, embarassos d’adolescents, fracàs escolar, abandó de la llar…”. Segons l’acadèmica, avui més que mai cal “salvar la naturalesa i la cultura de l’home”.

En la mateixa línia es pronuncia Juan Carlos Corvera, president de l’entitat organitzadora: “els efectes que genera absència del pare a la família, ja sigui físicament o simbòlicament –quan el pare renuncia conscient o inconscientment a les seves qualitats naturals i culturals– es deixen notar cada dia. No cal ser gaire perspicaç per adonar-se que, per exemple, la inseguretat en els nens però també en les nenes ha crescut de forma exponencial en els darrers anys, les nostres escoles ens ofereixen un observatori d’excepció al respecte”.

És un fet que la destrucció de la figura del pare no és sinó una fita més del procés de desconstrucció de la família a què assistim des de fa temps, encara que amb especial èmfasi en la darrera dècada.

En aquest context advers, el Congrés de Famílies i Docents Catòlics vol posar en valor la figura d’aquest pare injustament maltractat que la ideologia de gènere, hereva d’un marxisme anacrònic, que troba a la Revolució sexual del 68 un punt d’inflexió, pretén enterrar de manera irreversible.

Per aconseguir-ho, amb Sant Josep com a gran model universal de la paternitat, i sota la direcció d’Alfredo Dagnino, secretari general d’Educatio Servanda, comptaran amb els millors ponents: Luis Argüello, secretari general i portaveu de la Conferencia Episcopal Española; Jesús Sanz Montes, arquebisbe d’Oviedo; la professora universitària María Calvo; el catedràtic i diputat al Congrés dels Diputats, Francisco José Contreras; Jaime Mayor Oreja, fundador i president de la Fundació Valores y Sociedad; María San Gil, vicepresidenta de la Fundación Villacisneros; María Solano, degana de la Facultad de Humanidades i directora de Hacer Familia; Julio Ariza, fundador i president del Grupo Intereconomia; Alejandro Rodríguez de la Peña, professor universitari…

Els qui vulguin inscriure’s en aquest XII Congrés de Famílies i Docents Catòlics i facin la seva inscripció abans d’aquest dilluns, 21 de març, podran beneficiar-se d’una notable reducció en el preu, per pagament immediat a través del web www.educadorescatolicos.org

Per a més informació:

Óscar Rivas- Director de Comunicació d’Educatio Servanda

Mail: comunicación@educatioservanda.org

Telèfon: 619 362 006

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.