La pel·lícula “El Grito Silencioso. El cas Roe V. Wade” es presentarà imminentment a Espanya el pròxim divendres, 23 de setembre.
El film relata el camí de conversió del Dr. Bernard Nathanson i les mentides i manipulacions que van aconseguir implantar amb la llei avortista als Estats Units. La veritable història d’una de les farses judicials més grans dels Estats Units per aconseguir que el Tribunal Suprem legalitzés l’avortament a tot el país.
Aquesta pel·lícula que explica tota la veritat sobre un dels casos més polèmics dels Estats Units, revocat fa només uns mesos, el cas Roe vs. Wade.
A continuació, el tràiler de la pel·lícula “El Grito Silencioso”:
A continuació es poden veure els cinemes on es podrà veure “El Grito Silencioso”:
Quina és la història real d'”El Grito Silencioso”?
Norma McCorvey, una dona de 25 anys es va quedar embarassada, el 1969, del seu tercer fill. Ella, que no podia fer-se càrrec del nen, va voler avortar. Per això, McCorvey va emprendre una batalla judicial, sota el pseudònim de Jane Roe, al·ludint que l’havien violat. Com a defensor de la vida hi havia el fiscal de districte del comtat de Dallas, Henry Wade. Aquest fiscal, finalment, va rebutjar l’al·legat de la dona. No obstant això, anys més tard el cas va arribar a la Supreme Court (Cort Suprema) i el Tribunal va sentenciar que cap Govern Federal podia prohibir avortar quedant batejat aquest cas com a Roe vs Wade.
Anys més tard McCorvey, va admetre que va mentir en declarar que l’havien violat. De fet, l’advocada feminista Sarah Weddington va reconèixer anys més tard que tot havia estat una mentida. En un discurs, en un institut d’Oklahoma, va admetre que «la meva conducta podria haver estat totalment ètica, però ho vaig fer per bones raons». El 1995 Norma McCorvey es va convertir al protestantisme (més endavant es convertiria al catolicisme). Dos dies després va anunciar que havia deixat la feina en una clínica avortista i havia esdevingut defensora de la campanya per il·legalitzar l’avortament.
A partir d’aquell moment, els avortaments als Estats Units van anar creixent exponencialment arribant al gairebé 1,5 milions el 1990. Ara, malgrat que l’avortament segueix sent una mica recurrent al país americà, sembla que els números han anat caient al llarg dels anys. Això és degut al fet que en diferents estats, governats pel Partit Republicà, han promogut lleis pro-vida, que fan de l’avortament una cosa molt difícil i que aconsegueix salvar milers de vides, com la Llei del Batec. Aquesta llei prohibeix matar el nadó una vegada li comença a bategar el cor (fet que sol esdevenir a la setmana 5 de l’embaràs).
Redefinició judicial
El Partit Republicà ha reaccionat els últims anys, per anar renovant els jutges de la Supreme Court. Quan van aprovar el Roe vs Wade la majoria, dels 9 jutges de la Cort, eren d’ideologia liberal (progressista), ara el pensament conservador és el dominant. Els tres últims jutges, que tenen càrrec vitalici, van ser anomenats per Donald Trump.
Després que es filtrés l’esborrany que pretén eliminar el Roe vs Wade, molts estats governats pel Partit Republicà, com Texas, Oklahoma, Arizona i, fins i tot, Florida podrien arribar a il·legalitzar l’avortament.