Trobada Corrent

El Corrent Social ha començat a caminar

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

És obligat informar sobre la I Trobada d’El Corrent  als Caputxins de Sarrià del passat 17 per tractar de la iniciativa d’impulsar un Corrent Social Cristià, és a dir, allò que en sociologia es defineix com un moviment col·lectiu que vol incidir sobre la societat en conjunt per part de persones que en una mesura important comparteixen idees, valors i comportaments. Normalment, un corrent social sorgeix com a resposta a canvis culturals, polítics, econòmics, tecnològics i científics. També morals, educatius i religiosos. És el nostre cas. Els corrents impliquen transformacions generalment graduals de les actituds i normes prevalents i poden conduir a canvis socials ben amplis. En cito dos a títol d’exemple com a molt reeixits. Un va ser el moviment pels Drets Civils als EUA. L’altre, el que es va produir entre  finals del segle XIX i principis del XX a Catalunya amb la formació, primer, del catalanisme cultural que va acabar esdeveniment també polític.

La pregunta del milió és si és possible en les nostres condicions que un corrent d’aquesta mena, que tingui com a comú denominador la concepció social cristiana que arrenca en el fonamental de la DSE, té capacitat per generar una dinàmica d’aquest tipus. I aquesta és la resposta que només la pràctica ens donarà. El que sí que és realitat avui és que la setantena de persones que es van reunir un calorós dissabte de juny als Caputxins, van concloure que pagava la pena tirar-ho endavant.

De moment s’han constituït cinc Grups de Treball del Corrent (Impuls a la mobilització, Xarxes Socials, Mitjans de Comunicació, Comissió organitzadora del Congrés i Declaració de presentació) amb una fita concreta, perquè el seu propòsit és precisament aquest, anar avançant i creixent, fixant-se fites ben definides a superar. En aquesta ocasió la primera és celebrar abans de Nadal un Congrés per presentar els objectius i les característiques del Corrent Social Cristià. I, per tant, haver assolit una primera dimensió en nombre de persones participants i d’acord entre elles és prou gran per poder assolir el repte que sempre significa pujar per primera vegada de dalt l’escenari público-polític.

Des d’e-Cristians, com és lògic, participem de la iniciativa d’El Corrent i farem tot el que estigui a les nostres mans perquè arribi a bon port. Des del nostre punt de vista, és una necessitat i una urgència passar a l’organització que permeti fer present la concepció cristiana en l’espai polític i en les seves institucions, i aquest és el repte.

El dia 28 de juny, tal com us he explicat en anteriors ocasions, hi haurà l’acte de l’Asamblea de Asociaciones por la Vida a Madrid que té com a objecte qüestionar la forma com s’han dut a terme les sentències sobre l’avortament i l’eutanàsia per part del Tribunal Constitucional, en un acte on les persones que intervenen són tots juristes de reconegut prestigi. Aquest acte constitueix el preludi de traslladar el problema a les instàncies europees en el marc de la presidència de torn espanyola. Les intervencions aniran a càrrec de:

Moderador:

  • Josep Miró i Ardèvol, coordinador de l’Asamblea por la Vida i president d’e-Cristians

Ponents:

  • Francisco Lamoneda, jurista, advocat en exercici
  • Jose Luís Requero Ibáñez, magistrat del Tribunal Suprem, vocal del Consell General del Poder Judicial de 2001 a 2008
  • Federico Trillo- Figueroa, jurista lletrat de l’Estat
  • Benigno Blanco Rodríguez, jurista i expolític espanyol
  • Ramón Rodríguez Arribas, exmagistrat i vicepresident del Tribunal Constitucional, exmagistrat del Tribunal Suprem i president de l’Asociación Profesional de la Magistratura y de la International Association of Judges

Et recomano la lectura de l’Editorial i del meu Blog de ForumLibertas.

Pau i bé!

@jmiroardevol

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.