Bon Nadal

Assemblea Ordinària d’e-Cristians. Uns bons resultats. Us desitgem Bon Nadal!

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

Per a tots aquells que no vau estar presents a l’Assemblea Ordinària, crec que és necessari que conegueu els seus aspectes més rellevants.

Com saps, primer per la covid i després per la celebració de dues Assemblees Extraordinàries, les qualificades d’Assemblees Cristianes dirigides a donar un impuls a la presència cristina, feia dos anys que no havíem dut a terme una Assemblea Ordinària, la que serveix per informar de les activitats fetes i rebre l’acord i desacord dels socis, passar comptes, per tant, explicar què s’ha gastat i què s’ha ingressat, i subjectar-los a l’aprovació de l’Assemblea. Això és el que vam dur a terme el passat dissabte 16 de desembre. També es va aprovar la previsió del tancament de comptes d’enguany i la proposta de pressupost per a l’any que ve. Soc conscient que totes aquestes qüestions no desperten precisament passions entre vosaltres. D’una banda, és un símptoma positivo perquè revela acceptació i confiança, però d’una altra pot ser perjudicial si el que hi ha darrere és passivitat. Per aquesta raó us he anat insistint tant perquè participéssiu. També vam procedir a l’elecció de nous càrrecs tal com està mandatat. I aquí teniu el resultat:

Comissió Executiva: Josep Miró i Ardèvol (president), Josep Armengol, Giorgio Chevallard, Pablo Ginés, Daniel Lacambra, Remigi Palmés, Carles Ros, Jordi Soley i Salvador Turu.

Secretariat General: Francisco Jiménez, Frederic Macias, Javier Mirallas, Marc Miró, Antoni Pedragosa, Jaume Soler, Josep Subirachs i Montse Vadillo.

M’he tornat a presentar com a president, però amb l’observació que amb tota certesa no acabaré el mandat i en el moment que sigui possible operar la substitució, aquesta es farà. És bo que hi hagi noves presències i ja fa més de 2 anys que ho vinc apuntant sense que fins ara hàgim trobat una bona solució, i no pas per manca de voluntat per part meva. Però en tot cas, és el Senyor qui marca el ritme i cal seguir-lo sense, això sí, fer-lo servir d’excusa per posar-se a dormir a la palla.

Molt important va ser la presentació del Programa d’Acció pel 2024 que conté 4 línies molt importants. Totes elles amb la metodologia habitual d’e-Cristians de cercar aplegar esforços de les organitzacions catòliques afectades d’una excessiva fragmentació i manca d’esperit d’unitat d’acció.

Una d’aquestes iniciatives és promoure el Congrés de Cultura Cristiana amb la intenció de mostrar que aquesta és la resposta a la policrisi en la qual estem submergits.

Una segona és promoure l’Observatori de la Pederàstia perquè mentre el govern i la seva majoria governamental es dedica a observar només el 0,4% dels casos perquè estan referits a l’Església catòlica, pensem que és vital obrir el focus i situar l’atenció en tota la dimensió del problema, és a dir, en el més del 99% que ara resta oblidat.

Tant en aquest cas com en el Congrés, cercarem l’associació i coordinació amb altres entitats sense cap afany de protagonisme.

La tercera línia acordada, però només en principi com a intenció, és la fusió amb el Corrent Social Cristià que aplega a gent nova i que ha sorgit com a resultat de la II Assemblea Cristiana que vam propiciar. Aquesta fusió permetria una organització més gran i potent amb una major incidència allà on estem més febles, que és la vida política. Però l’acord per fer-ho necessàriament ha de produir-se en una Assemblea Extraordinària que durem a terme poc abans o després de Setmana Santa. La fusió es faria d’una forma senzilla, incorporant les noves persones com a socis i canviant els estatuts d’e-Cristians amb la idea que l’organització resultant es denomini Corrent Social Cristià (e-C) i a més del logo del “peix” que ens és una senya d’identitat. Sembla la solució més senzilla i pràctica.

Finalment, volem recuperar per a la societat la figura de Sant Josep com a model d’espòs i de pare per a tothom, a més de patró de l’Església pels catòlics.

Com veus, va ser un matí de dissabte molt ben aprofitat.

Et recomano aquestes lectures:

Et desitgem un Bon Nadal i un joiós 2024!

Josep Miró i Ardèvol

@jmiroardevol

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.