Si desapareix e-Cristians, qui farà el que nosaltres fem?

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

Abans de res, rep una cordial salutació.

Volem dir-te que e-Cristians actua amb totes les seves forces, dia rere dia, afrontant qüestions essencials i acollint les peticions i iniciatives que ens feu arribar. Recordeu alguns fets ben recents:

 • Qui s’ha ocupat del terrible delicte social de la pederàstia? Hem demanat al Govern i al Congrés una indagació de tots els casos, i no només de la ínfima minoria que han pogut cometre persones vinculades a l’Església, i hem defensat els catòlics, amb xifres i raons jurídiques, de la discriminació causada per les decisions del Congrés dels Diputats i del Defensor del Pueblo, fins a arribar a la presentació d’un recurs davant el Tribunal Constitucional.
 • Qui ha actuat i actua contra els decrets de la Generalitat que imposen la ideologia de gènere a l’ensenyament, sobre matèries pro-gènere i restrictius amb l’assignatura de religió?
 • Qui fomenta la coordinació i la unitat d’acció per a la defensa de la vida i la seva dignitat? Hem estat els impulsors de la iniciativa de constituir l’Asamblea de Asociaciones por la Vida, la Libertad y la Dignidad d’àmbit espanyol, i d’una plataforma en el mateix sentit a Catalunya.
 • Qui cerca sempre treballar la unitat d’acció i la cooperació entre associacions i grups catòlics de tota mena? Qui col·labora sempre i amb tothom sense cap afany de protagonisme?
 • Qui defensa la realitat del Nadal, “Jesús neix” cada any, davant la persistent acció de desmemòria?
 • Qui actua per mantenir viva la memòria cristiana, en allò que no es recorda prou, perquè qui perd la memòria perd la identitat? Hem celebrat amb la Universitat Abat Oliba i l’Associació Catòlica de Propagandistes el recordatori dels 40 anys de la visita de Joan Pau II a Barcelona i Montserrat, i els 20 anys de la constitució a Barcelona per iniciativa nostra de la Convenció de Cristians per Europa.
 • Qui treballa, junt amb la publicació Forum Libertas, per construir l’alternativa cultural? Per exemple, ara amb el Club de Lectura, amb obres com Tras la Virtud de MacIntyre, Los desheredados de François-Xavier Bellamy, Manicomio de verdades de Rémi Brague, Un daño irreversible d’Abigail Shrier, La sociedad desvinculada de Josep Miró i Ardèvol i El próximo Papa de George Weigel.

Podeu conèixer amb més detall tot el que hem fet i el que estem fent a les Cartes Setmanals del president d’e-Cristians i a la web d’e-Cristians.

I ara mateix, a més de les accions en curs, estem preparant noves iniciatives per als tres pròxims mesos:

 • un argumentari per als diputats del Congrés sobre la pederàstia,
 • l’anàlisi crític de la informació elaborada pel diari El País sobre el mateix tema,
 • una nova campanya d’abast per aconseguir una llei que garanteixi l’ajut necessari a les persones afectades de malalties degeneratives greus i el compliment de les obligacions del govern sobre la dependència. Volem dur a les institucions el principi “A cada persona depenent segons les seves necessitats”,
 • la celebració de la II Assemblea Cristiana amb el lema “Nous impulsos, noves vies. De la dissidència a l’alternativa”,
 • la petició del reconeixement del Parlament per a la Federació de Cristians de Catalunya, perseguits, per uns, amb motiu de la seva fe, i prohibits, després, pels altres,
 • la preparació, amb altres entitats, d’un programa bàsic per als ajuntaments basat en la doctrina social de l’Església,
 • contribuïm a la implantació de His Way at Work (hwaw.es) “La seva manera de treballar”, un moviment revolucionari que està en auge als EUA i Llatinoamèrica, que cerca incorporar l’amor de Déu i els valors espirituals transcendents a les empreses. Ja compta amb més de 150.000 persones i més de 200 empreses.

Fem molt amb pocs recursos. Massa pocs. Aquest ofec limita, i molt, la capacitat.

No rebem subvencions públiques i tot depèn de les vostres aportacions. Enguany tancarem amb uns ingressos aproximats de 54.150 euros i una despesa de 55.408 euros. Tot és molt just, tant que ens ofega; i tot requereix diners: els recursos als tribunals, les campanyes,… tot.

Ara més que mai, amb el seguit de lleis que s’aproven a Espanya i Catalunya, la veu i l’acció d’e-Cristians és necessària. Qui més actua per fer present de manera continuada la concepció cristiana a la vida i l’espai públic?

Ara ve Nadal, recorda’t de nosaltres

Fes la teva aportació AQUÍ

Si és superior a 50 euros i vols desgravar-te-la, fes click AQUÍ

No passis pàgina. Si no existíssim, si acabem per no poder pagar els minsos costos de funcionament, si no podem fer res per manca d’uns pocs milers d’euros…

SI DESAPAREIX E-CRISTIANS, QUI FARÀ EL QUE NOSALTRES FEM?

AJUDA’NS!

e-Cristians. En primera línia

 

Josep Miró i Ardèvol

President e-Cristians

Josep Armengol, Pablo Ginés, Francisco Jiménez, Dani Lacambra, Frederic Macias, Javier Mirallas, Marc Miró, Antoni Pedragosa, Carles Ros, Manel Silva, Jaume Soler, Jordi Soley, Salvador Turu i Montse Vadillo

Comissió Executiva i Secretariat General e-Cristians

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.