Cristians, sortiu de la vostra zona de confort!

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Vull en aquesta ocasió remarcar dos esdeveniments d’aquesta tardor. Un d’aliè, al qual e-Cristians li dona suport, i un altre molt important d’e-Cristians.

L’aliè és la iniciativa de 40 Días por la Vida a Barcelona que porta un subtítol ben implícit “El principi de la fi de l’avortament”, i que es durà a terme entre els dies 22 de setembre i el 31 d’octubre. Es tracta d’anar a resar durant 1 hora, entre les 8 del matí i les 8 de la tarda en torns que cobreixen aquests 60 minuts i que hom pot apuntar-se a https://40diasporlavida.online/. Aquests grups de pregària els fan davant de la clínica MC i la clínica Dalmases. Es tracta d’un fet tan potent i alhora tan convivencial com significa sempre la pregària, i paga la pena donar-li suport.

També hi haurà una missa d’inici de campanya el dia 20 de setembre a les 20h. a la parròquia de la Mare de Déu de la Medalla Miraculosa, una altra el 12 d’octubre a les 19h. a la Basílica de la Mercè i una tercera en finalitzar tot el programa el 31 d’octubre a les 22h. a l’església de Sant Vicenç de Sarrià, en la qual acabada la missa es produirà una Adoració fins a les 6h.

Acudir a aquestes eucaristies i formar part d’aquests grups d’oració és una tasca magnífica. Cal recuperar també el sentit de la vida a l’inici d’aquesta. Cal posar fi a la irracionalitat salvatge de pensar i legislar de manera que l’ésser humà concebut no té cap dret. De fet són molt més restrictives i intervencionistes les mesures per tallar un arbre que per avortar. Una societat que es basi en aquests pressupostos no té futur. Només cal recordar que en l’àmbit científic de la genètica, els investigadors s’autolimiten i no manipulen embrions generats de més de 14 dies, perquè consideren tècnicament que a partir d’aquella data la reproducció cel·lular ja ha generat un ésser específic únic de l’espècie humana.

L’altre esdeveniment important és l’Assemblea Extraordinària d’e-Cristians. La data serà entre finals de novembre i inicis de desembre, i en funció de les circumstàncies epidèmiques ho farem presencial, si bé amb possibilitats de seguir-lo a distància, o bé si dissortadament estem en una sisena onada, la faríem només amb caràcter digital. Aquesta Assemblea Extraordinària està oberta a tota persona interessada en els tres temes que són centrals avui per a la vida dels catòlics:

El primer és el de l’evangelització, enfocat en un sentit molt precís que fa referència al que és l’especificitat d’e-Cristians: com contribuir a la construcció en el si del poble de Déu d’una mentalitat i una pràctica molt més activa i decidida dirigida a l’evangelització.

El segon àmbit és la construcció de l’alternativa cultural. Cal afrontar aquesta qüestió perquè és vital. Mentre la cultura dominant a la nostra societat expulsi i maltracti el fet religiós, el missatge cristià quedarà marginat. Concretar en què consisteix aquesta alternativa, organitzar-nos i posar mitjans per fer-la efectiva és una tasca de tots a la qual e-Cristians hi vol contribuir i a la qual us cridem a participar.

Finalment hi ha l’acció política: entre que hi hagi un partit de fonaments cristià, que sempre dona lloc avui en dia a polèmiques, i no fer res i continuar fora de joc com ara, són en realitat dos extrems que tenen en l’entremig nombroses opcions que són les que hem de tractar. Com fem present i eficaç la concepció cristiana i l’alternativa cultural en la vida pública, en les institucions polítiques, aquest serà el tercer.

No cal que esperis a l’Assemblea Extraordinària per participar, perquè, tant si ets d’e-Cristians o ets coneixedor d’aquest missatge, abans d’aquesta hi ha tres fòrums, un per cada tema, que han començat el treball. Pots apuntar-te al que t’interessi inscrivint-te a secretaria@e-cristians.net  assenyalant si vols participar en l’impuls a l’evangelització, la construcció de l’alternativa cultural o la definició i inici de l’acció en l’àmbit polític.

Necessitem cristians que no romanguin tancats entre les parets de les seves parròquies. Cal sortir de les àrees de confort, i en aquesta carta t’he presentat dues maneres de fer-ho amb eficàcia i resultats.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.