cultura cristiana

Carta Setmanal de Josep Miró: El Congrés de Cultura Cristiana

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

És el moment que duem a terme, junt amb altres organitzacions i entitats, el I Congrés de Cultura Cristiana amb una finalitat ben especifica: mostrar com la concepció cultural cristiana és la millor resposta a les crisis acumulades i continuades que pateix la nostra societat.

En aquesta cultura hi ha tots els ingredients necessaris per determinar les millors respostes, no perquè sigui cristiana, sinó perquè realment són les millors. Em refereixo a cultura, no a fe que és una gràcia de la qual no tothom disposa. Cultura, per tant, que s’adreça a tota la societat amb independència de quines siguin les seves creences i els seus continguts formant part d’un debat que es mou dins les regles estrictes de la racionalitat. Es tracta de mostrar dues qüestions essencials. Una, com en el nostre àmbit de civilització i en els moments crítics del passat, la cultura cristiana, com a tal o com a derivada, ha generat la resposta que ha permès sortir d’aquella situació difícil i assolir un nou horitzó d’estabilitat i benestar. Des de la fi de l’imperi romà fins al 1945 (quan va acabar la terrible II Guerra Mundial), la cultura cristiana ha actuat com a superadora de les dificultats col·lectives aportant resposta concreta i horitzó de sentit.

La segona, i mirant al futur, aquesta concepció al mateix temps, problema per problema crisi per crisi, ens ajuda a identificar quin és el millor camí a seguir i a sortir de l’actual laberint on la majoria de mesures que es duen a  terme no fan altra cosa en la majoria d’ocasions que ampliar la profunditat dels problemes.

En una societat sotmesa a unes crisis tan profundes que han fet necessari concebre noves paraules per designar la situació (policrisi, permacrisi), és la gran oportunitat per fer pujar a l’escenari com a protagonista la concepció cristiana. Treure-la de les quatre parets eclesials i situar-la al ben mig de la societat. Aquesta, grosso modo, seria la intencionalitat del Congrés, que de totes maneres cal perfilar en gran manera i concretar.

Si estàs interessat a participar o donar suport a aquest projecte, ara és el moment d’inscriure’t (pots fer-ho enviant un e-mail a secretaria@e-cristians.net) per preparar una primera sessió on fer una reflexió conjunta per perfilar més i millor els fins del Congrés de Cultura Cristiana.

Recomanacions:

Pau i bé!

@jmiroardevol

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.