Benvolgut amic/Benvolguda amiga,
Les informacions sobre la disponibilitat de vacunes l’any que ve obren la porta a l’esperança, si bé no desfan del tot les incerteses de caràcter sanitari; haurem de conviure durant temps amb la Covid-19, encara que en millors condicions que les actuals, i les seves conseqüències econòmiques pesaran com una llosa en el present i el futur pròxim. Les dificultats creixents en les que ens trobem sotmesos, i l’adversitat política sota la que vivim, troben la resposta necessària quan dirigim la mirada a Déu i a la seva misericòrdia. En l’adversitat, la fe i la pregària són la força fonamental del cristià i la raó de la seva esperança i optimisme. Per aquesta raó, per accentuar la nostra esperança, e-Cristians conjuntament amb la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè hem emprés la iniciativa de celebrar un cop al mes una eucaristia per demanar la intercessió de la Verge perquè ens conforti i ens ajudi a superar les dificultats personals, siguin quines siguin, i les col·lectives. Si som el poble de Déu, amb Déu trobem la força i la resposta.
Aquesta eucaristia se celebrarà tots els segons dimecres de mes a les 19h. a l’esmentada Basílica de la Mercè. La primera cita la tens el dimecres 9 de desembre. Et convido que participis en aquesta pregària conjunta en bé teu i en bé de tots. La tradició vinculada a la Verge de Barcelona i al seu auxili davant les pestes i calamitats de la ciutat ha de servir-nos una vegada més per donar resposta a les inclemències de l’època. T’esperem el dimecres dia 9 de Desembre.
No voldria passar per alt a la meva carta setmanal la consideració crítica d’e-Cristians a les mesures sobre la desescalada. Amb caràcter general i una vegada més la incapacitat de la Generalitat de disposar d’un sistema eficaç de control dels casos positius i les quarantenes, entre altres omissions, porta a unes mesures que ens ofeguen com a persones, com a famílies, com a societat i com a economia. A més discrimina a l’Església en limitar el seu aforament en el primer tram de l’escalada al 30% amb un màxim de 200 persones, quan els cinemes i teatres tindran un aforament del 50% i un màxim de 600 persones. Una discriminació que també es manté pel tercer tram castigant així les festes de Nadal, perquè mentre cinemes i teatres podran tenir un aforament del 70%, els centres de culte el veuran reduït al 50%. A més uns tindran un límit de 700 persones i pels que vulguem assistir als oficis aquest límit serà de 500. La Generalitat, el Departament de Sanitat, ha d’explicar per què hem passat d’una situació en la qual els temples es mantenien oberts pel culte amb restriccions i al mateix temps mantenien els cinemes i teatres tancats, a una situació que és la contrària. El que crida l’atenció és que aquest fet es produeix després de la beatificació de Joan Roig i Diggle, el jove assassinat el 1936 per les patrulles de control quan a Catalunya governava ERC.
Aquí trobareu un enllaç al vídeo de la conferència que vaig donar el passat dia 5, amb el títol de “El tensor cristiano. Un relato de la historia de occidente construïda sobre el cristianismo”. És una reflexió sobre com la nostra societat d’una banda té com a fonaments bàsics els del cristianisme i d’una altra, a força de malmetre les seves arrels, genera una gran desarticulació moral i social que té greus conseqüències. Espero que la reflexió us pugui interessar.