Eleccions: “No es presenta cap opció que assumeixi les conviccions pròpies del catolicisme”

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

El bisbe de Solsona, monsenyor Xavier Novell, ha publicat en la seva carta setmanal una reflexió sobre els catòlics i les eleccions catalanes que és clara i concreta. El bisbe constata una evidència no prou palesa i que, per la discreció amb què acostuma a ser tractada, sembla que sigui més una molèstia que una realitat que cal assumir per canviar. Constata que no hi ha cap partit de l’actual arc parlamentari que es presenta a les eleccions que expressi mínimament bé la concepció catòlica que formula la Doctrina Social en termes de moral, econòmics i socials. Només cal llegir les propostes dels diversos partits per veure com estan d’allunyades aquestes d’una mínima concepció cristiana de la vida i el món, quan no són obertament contràries.

La reflexió que cal fer és per què té l’Església i per què volem els cristians una tan completa i propositiva doctrina social, que té el seu principal canal lògic de fer-se evident a través de la política, si a la pràctica els cristians, i també cal dir-ho la mateixa Església institucional, ho ignoren o liquiden a base d’unes quantes consideracions genèriques. Els últims papes (Francesc, Benet XVI, i Joan Pau II), han dedicat una especial atenció en les seves encícliques i missatges pastorals a la Doctrina Social i a l’acció pública dels catòlics. Han reiterat que per a ells la política és una de les més altes manifestacions de la caritat cristiana,  però tota aquesta preocupació pontifícia, que arranca amb Lleó XIII i que ha aportat al món magnífiques iniciatives polítiques, sindicals, empresarials i socials, té una tan nul·la presència al nostre país.

I no només és marginal la presència en aquest terreny, sinó que les poques organitzacions que la impulsem trobem una acollida en la mateixa casa perfectament descriptible. Cal insistir en el diagnòstic que una bona part dels problemes que té avui l’església i el catolicisme a casa nostra tenen el seu origen precisament en aquest abandonament de l’espai públic. A e-Cristians no ens cansarem de treballar amb la paraula, la lletra i l’acció per recuperar tot el que s’ha perdut. En aquest sentit, hem promogut de manera decisiva una Assemblea d’Associacions a escala de tota Espanya que es durà a terme el 22 de gener amb una participació de prop d’un centenar d’organitzacions per abordar el problema que significa la llei de  l’eutanàsia i un seguit d’altres lleis que destrueixen valors fonamentals relacionats amb la vida, la seva dignitat i la llibertat de les persones i les famílies. És un pas important per construir un altre projecte per a la vida pública. També en aquest sentit el dia 26 de gener a les 19h. durem a terme una vídeo trobada d’e-Cristians per tractar de totes aquestes qüestions, dels resultats de l’Assemblea d’Associacions, i també per informar de la consulta feta a tots els partits polítics en relació amb una àmplia sèrie de qüestions plantejades per e-Cristians i l’acollida que tenen en els seus programes electorals pel 14 de febrer.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.