Grans esdeveniments en perspectiva

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

S’acosta un període d’inusitada activitat com segurament fa temps que no vivim i que demostra que progressivament els grups cristians, i també aquells que sense ser-ho expressament comparteixen la seva cultura, s’organitzen i adopten iniciatives per fer sentir la seva veu i créixer amb més força.

L’últim cap de setmana d’aquest mes (29, 30 i 31 d’octubre) es reunirà a Lisboa l’organització europea One of Us per celebrar el Fòrum Europeu. Aquesta organització defensa la vida a escala de la Unió Europea, té el seu nucli dirigent a Espanya i està presidida per Jaime Mayor Oreja. Aquest fòrum comptarà amb la participació del nunci i una declaració del papa, adreçada específicament a aquesta. Serà el primer acte que omplirà una sèrie d’esdeveniments.

El següent tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 de novembre, a Madrid. Es tracta del Congreso Católicos y Vida Pública organitzat per l’Asociación Católica de Propagandistas (ACdP) i dedicat a “Corrección Política: Libertades en peligro”.

Pràcticament 12 dies després, el 26 de novembre, es constituirà a Madrid en un acte on hi participaran unes 800 persones Neox Alterniva Cultural que és una iniciativa que persegueix presentar una alternativa cultural a Espanya a l’actual hegemonia que des del govern socialista i UP es vol configurar. No és una alternativa política, perquè una part molt petita dels aspectes que plantegen no són còmodes pel PP. Si no que tal  com es presenta vol constituir el que és una altra cultura, una altra manera d’interpretar la realitat. No és una iniciativa específicament cristiana, però és cert que, sinó tot, una bona part dels seus plantejaments són comuns. En aquest sentit, és bo que es duguin a terme realitzacions d’aquesta mena que trenquin el sostre aplanador que la cultura hegemònica ens està imposant, i que després es tradueixin en lleis i polítiques discriminatòries del govern.

Dos dies després, el 28 de novembre, hi haurà una manifestació que convoca la Federación Española de Asociaciones Provida i el Foro de la Família en defensa de la vida, i que comptarà amb el suport de moltes altres organitzacions, entre elles la nostra, e-Cristians.

I tancant aquest intens calendari d’esdeveniments, la nostra “Assemblea Oberta Cristiana. Evangeli, alternativa cultural i presència política” que tindrà lloc el dissabte 11 de desembre al matí a la Universitat Abat Oliba. Paga la pena donar alguns detalls sobre la mateixa:

  • Obrirà l’Assemblea en nom del cardenal Omella el seu bisbe auxiliar Javier Vilanova, que també dirigirà la pregària inicial.
  • Tot seguit mossèn Joan Costa, delegat de la Pastoral Social de la Diòcesi de Barcelona i especialista en doctrina social, emmarcarà l’Assemblea situant els principals eixos del pensament social cristià en les circumstàncies actuals.
  • A continuació es presentaran els tres eixos en els quals e-Cristians ha estat treballant, amb la participació també oberta a aquells que han volgut ficar-hi cullerada. Els tres eixos són, recordem-ho: l’evangelització a la vida pública, la construcció de l’alternativa cultural, i la participació i responsabilitat en la política.
  • Després de la presentació dels tres eixos es produiran les intervencions per parts dels assistents que hagin estat sol·licitades, i un cop closes aquestes es procedirà a donar a conèixer la declaració Abat Oliba. Assemblea Oberta Cristiana, que serà la base d’un futur espai de trobada i acció de persones i organitzacions que comparteixin els plantejaments.
  • Finalment clourà l’Assemblea una intervenció extraordinària de la qual ens reservem el nom de la persona per mantenir de moment el factor sorpresa.

No esperis a la convocatòria formal, i apunta’t ja ara a l’Assemblea Oberta Cristiana. Si ets membre d’e-Cristians, tens una doble raó per fer-ho: la del seu interès i perquè és la teva Assemblea. I si no pertanys a l’associació, no perdis l’oportunitat de conèixer de primera mà i participar en aquest nou plantejament i impuls cristià.

Serà un esdeveniment d’impacte al qual no pots faltar. Inscriu-te enviant un e-mail a secretaria@e-cristians.net.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.