Hem d’alçar-nos!

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Els catòlics patim d’una fragilitat extraordinària que necessita ser reparada.

En primer lloc vivim en la fragmentació interna, en la qual és molt difícil que les diverses entitats, grups, organitzacions surtin del seu espai de confort i es posin a treballar conjuntament amb els germans. Això ens fa febles i explica per què malgrat ser els catòlics practicants de l’ordre del 15% de la població de Catalunya i del 20% a Espanya, i manifestar una identitat catòlica – feble, això sí- més de la meitat, la nostra presència en el si de la societat és minsa.

Ho és perquè avui en dia ser cristià és ser contracultural, estar al marge dels valors, diguem-los-hi així, hegemònics de la nostra societat. I això es fa palès amb la nostra nul·la projecció en el debat cultural a la plaça pública. A més encara hi ha sectors del catolicisme que es consideren establishment quan estan, si són fidels de la fe, als antípodes dels poders establerts de tota mena. Però abans d’aquesta mancança cultural, hi ha un altre factor afeblidor, que és l’escassa vocació per la missió, per dur a terme l’acció evangelitzadora a la qual estem cridats. Hi ha, això sí, importants brases que brillen, noves iniciatives: els Scouts i Guies d’Europa, Effetà, Emaús, Hakuna, els cursos Alfa, i altres accions mogudes per gent sobretot jove. També hi ha parròquies plenes d’activitat i de persones, però encara són només això, brases. No és un foc declarat que es manifesta en el si de la societat.

L’última d’aquestes febleses és la política. Mai com ara les lleis que es fan estan tan allunyades en la seva majoria de la concepció cristiana, de la doctrina social. I no només això, sinó que gairebé no tenim quasi interlocutors reals en els partits polítics, i aquest fet significa que la feina de mediació per portar la concepció cristiana a la vida pública és molt difícil si no impossible.

Sobre aquestes i altres qüestions reflexionarem i cercarem trobar respostes amb l’ajuda de la Gràcia, en el marc de l’Assemblea Extraordinària Oberta que celebrarem passat l’estiu. Abans d’acabar el mes d’abril, us donarem a conèixer les primeres iniciatives perquè hi participeu, perquè és necessari que tots contribuïm a donar resposta a la feblesa que ens aplana.

Aquest segon dimecres, com estem fent des de desembre, haurem celebrat l’eucaristia a la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè per demanar ajut per superar els estralls de la pandèmia. Recordeu que ho fem cada segon dimecres de mes a les 19h. Anoteu-ho a la vostra agenda.

També iniciarem un seguit de conferències a la Basílica de la Mercè en una col·laboració conjunta amb e-Cristians. La primera serà el pròxim dia 21 d’abril a les 19:30h. i la faré jo mateix com a coordinador de l’Assemblea d’Associacions per la Vida, la Llibertat i la Dignitat que aplega a 170 organitzacions de tota Espanya amb el títol “Eutanàsia?: La cultura de la vida i la cultura de la mort”. Se’n succeiran a ritme mensual.

Bona Pasqua!!!

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.