Demanem als partits polítics que es defineixin

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

En la perspectiva de les eleccions al Parlament de Catalunya, la Comissió Executiva ha preparat un extens document en el qual figuren qüestions que, relacionades amb l’actualitat i des de la perspectiva de la Doctrina social de l’Església, haurien de figurar en els programes dels partits polítics per considerar que aquests reflecteixen en una mesura o altra posicions assumibles pels catòlics. Aquest document, que serà fet públic i en tindreu coneixement pròximament, s’envia aquesta setmana a totes les organitzacions polítiques que tenen presència parlamentària o poden tenir-la, amb la petició que ens indiquin en quina mesura formen part del seu programa o, en el seu defecte, si seran ateses. Amb les respostes dels partits, es farà públic al mes de gener una primera avaluació que servirà per situar el perfil de cadascun dels partits. El document incorpora aspectes de tots els àmbits, que tenen en comú la doble condició apuntada de respondre a qüestions de necessitat i sobre les quals la Doctrina Social de l’Església té un posicionament concret. Els resultats d’aquesta indagació seran fets públics amb l’objectiu d’arribar com a mínim a 100.000 ciutadans a fi d’enriquir el debat polític. També servirà de base per preparar els habituals criteris sobre el vot que e-Cristians acostuma a formular abans de cada elecció.

Si estàs interessat a seguir aquesta temàtica de manera més propera, inscriu-te a secretaria@e-cristians.net.

L’eutanàsia

La campanya conjunta Els 7000, impulsada per e-Cristians junt amb altres entitats, va llançar el passat cap de setmana una acció d’impuls a la xarxa contra l’eutanàsia i per intensificar la recollida de signatures. En 48 hores es van aconseguir més de 10.000 signatures. Així mateix, donem suport a la campanya Vividores i Debate Secuestrado a través de la xarxa que en concret va ser el passat dilluns, amb el hastag #debatesecuestrado que va ser un dels més piulats. Aquesta setmana es torna a reunir la comissió de coordinació d’aquesta campanya a escala espanyola, que també compta amb un grup de diputats al Congrés i al Senat, per intensificar l’acció i obrir noves línies d’actuació. També s’espera una major presència en els pròxims dies i setmanes de l’Església a través de la Conferència Episcopal Espanyola i dels col·legis de metges.

A més problemes i adversitats, més ajuda necessitem. Vine a pregar a la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè el dia 9 de desembre a les 19h. (i tots els segons dimecres de cada mes).

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.