L’aflicció esdevé positiva quan es converteix en força per combatre el mal

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

La societat que s’està construint s’esquinça per totes les costures. Una de les últimes conseqüències són els macrobotellots lligats als aldarulls, que qüestionen seriosament la capacitat educadora de les institucions i de la mateixa societat. Així com també la impotència davant pràctiques massives socialment reprovables. Hi ha més interès a justificar-les que en diagnosticar mesures que les evitin. Els macrobotellots són la prolongació lògica i silenciada dels conflictes que abans de la pandèmia es produïen a la sortida de moltes de les discoteques marcades per les baralles, les agressions sexuals i per l’etilisme agut de moltes de les persones presents. No es pregunten per les causes, per les arrels que ocasiona aquest comportament, que no és evidentment general a tots els joves, però sí que és abundós. Prefereixen romandre cecs que reconèixer els errors que hi ha en la forma com la societat i les institucions eduquen, i no només als joves sinó al conjunt de la ciutadania. Una societat de la qual ha desaparegut l’ètica de les virtuts, té conseqüències com les que hem estat veient amb gran intensitat aquests darrers dies a Barcelona i més enllà, perquè són moltes les poblacions de Catalunya i de tota Espanya que pateixen aquesta mena de problemes. Fins i tot surten solucions genials, com per exemple que l’administració organitzi botellòdrems per tenir-los tancats allà i que s’emborratxin i facin el que vulguin, mentre no molestin a la resta de la població.

És alt el grau de degradació moral del nostre temps. Una degradació que genera serioses dificultats col·lectives per identificar el que està bé i separar-ho d’allò que està malament. De l’acte just de l’injust, d’allò que és necessari o superflu.

Un altre exemple ben recent el trobem en el fet que mentre la sanitat pública continua acumulant per manca de mitjans persones que pateixen, perquè no poden acudir al diagnòstic necessari, perquè hi ha una espera de mesos i mesos, ni rebre el tractament adequat per aquesta mateixa raó, mentre que persones que pateixen càncer o han de ser diagnosticades tenen temps d’espera creixent, el govern de Catalunya atorga prioritat a facilitar l’avortament. Ja ho és de fàcil ara, perquè és gratuït tant si va a un servei públic, com privat. Una prestació que no existeix en cap altre cas. Si vols avortar i corre pressa, pots anar a una clínica privada i demanar la subvenció. Però si necessites un diagnòstic urgent pel càncer, no podràs fer el mateix i hauràs d’esperar el temps que calgui perquè t’atenguin a la sanitat pública, perquè si vas a la privada, i a diferència de l’avortament, l’administració no t’ho pagarà. Ara, com que hi ha pocs centres a Catalunya, més de 20, la Generalitat n’ha habilitat un per a avortaments quirúrgics a Lleida i preveu fer el mateix a les Terres de l’Ebre.

Quina terrible paradoxa. Cada vegada som més sensibles amb els animals, fins i tot amb els vegetals, de tal manera que hi ha persones que es fan crudívores per no danyar una gallina, un vedell o un conill. Però alhora hi ha celebració general perquè es mati a l’ésser humà engendrat. L’ou de la cigonya està rigorosament protegit, però el fetus humà no té cap mena de protecció. És evident que una societat amb unes institucions que viuen sota aquestes grans contradiccions morals, ha d’acabar petant.

Davant tot això, podem fer dues coses. Com ens recorda Benet XVI al seu llibre “Jesús de Natzaret”, podem sentir-nos afligits, perdre tota esperança, quedar-nos abatuts i destruir-nos nosaltres mateixos per dins. És la versió negativa de l’aflicció de patir pel patiment dels altres, i no és una condició cristiana. Però com Benet XVI assenyala, hi ha l’altra aflicció, la dels benaurats que seran consolats, en la qual hom es commou davant d’allò que passa. I aquesta commoció el porta a la conversió per oposar-se al mal. Aquest és el tipus positiu d’aflicció que es converteix en força per combatre el poder del mal. I aquesta és l’aflicció cristiana. La nostra.

Per aquesta raó cal redoblar els esforços i en aquest sentit et convidem a participar en tres grans iniciatives que formen part de la resposta:

  • L’Assemblea Oberta d’e-Cristians de l’11 de desembre al matí en la qual, amb la participació d’importants convidats, dialogarem per establir una plataforma que uneixi les forces de tots per afrontar cristianament i amb eficàcia, la situació en la qual vivim. Si estàs interessat, inscriu-te i demana informació a: secretaria@e-cristians.net.
  • L’Assemblea d’Associacions per la Vida, la Llibertat i la Dignitat, que aplega els esforços de més de 100 associacions de tota Espanya, en el combat pacífic per construir una societat que aculli i acompanyi la vida. Si vols més informació fes click aquí.
  • Els treballs per construir l’Alternativa Cultural Cristiana que gira entorn del potencial de la plataforma digital de ForumLibertas i que en aquest cas també vincula a persones i grups d’hispanoamèrica. Si vols col·laborar i demanar informació, escriu a: montseescola@forumlibertas.com.

Són tres grans línies d’acció concreta que si resulten suficientment reforçades acabaran per donar un tomb a la situació.

I finalment un prec, estem reconstruint l’equip jurídic d’e-Cristians. Demanem a tots aquells que formeu part del món jurídic, que hi participeu. Si ets jove podràs guanyar en experiència. I si ets ja un professional fet, pots experimentar, per mitjà dels teus coneixements, la satisfacció d’ajudar a la gran causa de defensar la llibertat, la vida i els drets. Si estàs interessat en participar, escriu a: secretaria@e-cristians.net.

Aquest any hem posat en marxa un canal ocasional de fiançament, d’altra banda ben conegut: la participació en la loteria de Nadal. Si vols una alternativa cristiana, ajuda’ns ara i fins i tot pots guanyar un premi  (i quin desastre si surt el número i l’has deixat escapar!!!).

COMPRA AQUÍ LA TEVA PARTICIPACIÓ O DÈCIM DE LOTERIA D’E-CRISTIANS

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.