No ho dubtis, bona part de la resposta passa pel creixement d’e-Cristians

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

A la meva carta de la setmana passada et donava a conèixer el resum de les actuacions més destacades d’e-Cristians al llarg de 2 dècades. Una exposició concisa, que alhora permetia veure la regularitat i importància de la feina desplegada per la simple enumeració de les accions. En el missatge d’aquesta setmana, et suggereixo que vegis el reportatge sobre la II Assemblea Cristiana celebrada el 4 de març. Podràs veure els vídeos al canal de Youtube d’e-Cristians. Si no vas poder assistir-hi, és la millor manera que assumeixis tot el que allà es va presentar i plantejar i que constitueix una bona base de partida per orientar el futur.

Tot plegat, història d’e-Cristians i II Assemblea Cristiana, posen en relleu una vegada més que e-Cristians és l’organització d’aquesta naturalesa que manté una acció continuada i important a la vida pública. És la veu, la proposta i també la crítica de l’acció dels laics sobre els àmbits institucionals i polítics, conduïda per l’aplicació de la doctrina social de l’Església. Una acció que a més cerca la participació i protagonisme d’altres grups i associacions perquè entén que aquesta presència no s’ha de fonamentar en el protagonisme propi, sinó en l’acció conjunta. e-Cristians també fa una altra cosa crucial: impulsa o contribueix a crear noves organitzacions. Va ser el cas, en el seu moment, dels Juristes Cristians i des de fa uns anys, de la implantació de les Guies i Scouts d’Europa que han constituït un esdeveniment decisiu en la creació d’estructures i significants adreçats als joves des de la concepció catòlica.

Ara la II Assemblea marca noves fites. Seria bo que altres subjectes les assumissin amb vocació de lideratge. En el mentrestant, continuarem estirant el carro amb una idea clara que volem transmetre: el creixement d’e-Cristians és decisiu per a una progressiva transformació de la realitat moral, cultural i política.

Tu pots contribuir decisivament a aquest creixement, duent a terme allò que va caracteritzar i donar èxit al cristianisme des del seu origen marginal a un racó de Judea, fins a arribar a ser majoria a l’imperi romà. Es tracta senzillament i en l’actual circumstància, que aconsegueixis que 2 persones del teu entorn es facin sòcies. Membres de la teva família, més propera o llunyana, amics, companys de feina o d’oci, persones que tu coneixes i amb les quals tu tens relació. De totes, 2 amb certesa poden fer-se sòcies, només cal que els hi plantegis, els expliquis. I per a aquesta feina, la història de què hem fet i estem fent i els resultats visuals i textuals de la II Assemblea poden ser-te de gran ajuda. La millor resposta al que està passant és tan concreta com aquesta. Fes 2 nous socis per a e-Cristians.

També em plau informar-t que, junt amb altres associacions, hem presentat un recurs de queixa contra el mateix Tribunal Constitucional pel fet que tres dels seus membres varen refusar ser recusats de la sentència sobre el recurs d’anticonstitucionalitat sobre l’anterior llei de l’avortament i en un acte insòlit varen impedir que s’apartés un quart membre que sí que havia manifestat la seva intenció de no participar en la decisió.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.