Som com la granota i l’aigua tèbia de la faula?

Benvolguts amics/Benvolgudes amigues,

Comença la Quaresma, que és un moment fort del temps litúrgic que crida al penediment, a la conversió, a l’esforç, que significa sacrifici, i a la caritat. Donar en lloc d’esperar rebre. És un moment important perquè cadascú de nosaltres es plantegi des d’aquells exercicis quaresmals, com abordem els signes del nostre temps.

Tots coneixem la faula que explica que un dia una granota va saltar dins d’una olla d’aigua bullent i tan aviat va entrar en contacte amb l’aigua, va fer un salt i es va escapar perquè cremava tant que va detectar el perill i el seu instint va ser salvar-se. No va aguantar ni un segon a l’olla.

Però un altre dia aquesta mateixa olla estava plena d’aigua freda. La granota va saltar a l’olla i es va instal·lar tranquil·lament dins, disposant així d’aquesta piscina improvisada. El que ignorava la granota és que l’aigua s’anava escalfant a poc a poc. Primer va ser aigua tèbia, la granota s’hi va acostumar i va continuar dins, i així successivament l’aigua va anar pujant de temperatura fins que l’amfibi va quedar asfixiat per la calor. No se n’havia adonat perquè l’augment havia estat gradual.

En l’actual estat de coses, els ciutadans del nostre país ens hem convertit en granotes que nadem en aigua que ara ja està bastant temperada i comença a escalfar-se, a causa de les polítiques i lleis que fa el bloc dominant que governa a Espanya i a Catalunya en diverses combinacions. Un seguit de lleis i sobretot de decisions executives estan alterant substancialment els drets que ens atorga la Constitució, l’Estatut d’Autonomia i la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea. En definitiva estan alterant l’estat de dret convertint-lo en un estat guiat per unes ideologies precises on determinades llibertats es veuen sistemàticament reduïdes.

Mentrestant, augmenten els drets de tot allò que té a veure amb les relacions sexuals i les preferències en aquest terreny, fins a conferir identitat política, es van reduint els drets que formen part de posicions discrepants o de resistència amb la ideologia del bloc dominant. Aquest fet afecta tots els ciutadans que no comparteixen els punts de vista del govern, però d’una manera especial succeeix amb els catòlics. Els ciutadans catòlics no som només ciutadans de segona categoria pel que fa a l’exercici de les nostres llibertats, sinó que a més ens veiem criminalitzats en l’espai públic, com és ben evident que està succeint en el cas de la pederàstia. És insòlit que es creïn comissions oficials o indagacions per part de la fiscalia de l’estat sobre un determinat delicte, però només contemplant-lo si el comet un grup de població concreta. És el que es fa amb la pederàstia, només interessen els delictes que cometen persones vinculades a l’Església catòlica, malgrat que totes les dades assenyalen que això és una ínfima minoria del total. Què pensaríem si es creés una comissió per part del Síndic de Greuges, del Congrés o de la Fiscalia que establís estudiar els robatoris amb violència, però només els comesos per immigrants? Diríem que és una brutalitat, que és xenofòbia, racisme, que criminalitza. Doncs una cosa semblant podem dir quan es concentra en l’Església i els seus membres. Només que en aquest cas els criminalitzats som els catòlics. En aquest sentit, no deixa de ser sorprenent que la mateixa institució eclesial no hagi aixecat la bandera de reclamar una investigació general del delicte. Perquè això és el que exigeix la justícia davant d’un tipus de delicte tan terrible.

No podem acceptar, ni com a ciutadans, ni com a catòlics, aquesta dinàmica. És qüestió que preneu consciència que no podeu continuar sent granotes en aigua tèbia i que heu de saltar i mobilitzar-vos. Que hem d’organitzar-nos més per actuar amb sentit unitari i no cadascú tancat al seu reducte.

Molt aviat e-Cristians, i també en un espectre més ampli com a primera iniciativa de les Assemblees Cristianes, endegarem una important acció per posar fi a aquesta arbitrarietat de vincular la pederàstia al món catòlic i reclamar una resposta que cerqui la justícia contra aquest delicte.

Et mantindrem, com és lògic, informat d’aquesta iniciativa perquè hi puguis participar de manera plena.

Mentrestant, et recordem que estan en marxa els següents grups de treball:

Grups de Treball de ForumLibertas-Alternativa Cultural Cristiana:

  • Actuació de difusió a les XXSS
  • Continguts de l’Alternativa Cultural Cristiana. El responsable és Daniel Arasa, la primera reunió serà el 7 de març a les 19:30h. per Zoom. Per participar i rebre l’enllaç us heu d’inscriure a: montsescola@forumlibertas.com.
  • Elaboració d’una agenda legislativa

Per a participar en algun d’aquests grups de ForumLibertas-Alternativa Cultural Cristiana, inscriu-te a: montsescola@forumlibertas.com

QUAN FORMULIS LA TEVA INSCRIPCIÓ, NO OBLIDIS INDICAR EL NOM DEL GRUP DEL QUAL VOLS FORMAR PART.

Grups de treball d’e-Cristians-Assemblees Cristianes:

  • Sobre la defensa i promoció de la vida i la lluita contra l’eutanàsia
  • Captació a les xarxes socials de persones interessades.
  • Impuls a les Assemblees Cristianes

Per a participar en algun d’aquests grups d’e-Cristians-Assemblees Cristianes, inscriu-te a: secretaria@e-cristians.net

QUAN FORMULIS LA TEVA INSCRIPCIÓ, NO OBLIDIS INDICAR EL NOM DEL GRUP DEL QUAL VOLS FORMAR PART.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.