CAC catòlics

Som els catòlics ciutadans de segona? La resposta del CAC

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

Ha continuat l’afer del programa de Toni Soler, “Està passant”, dedicat a la Verge del Rocío i que tan feridor ha resultat per a creients i també per a no creixents adscrits a aquesta potent tradició cultural i religiosa andalusa. L’última novetat és que el CAC, Consell de l’Audiovisual de Catalunya, s’ha pronunciat a causa de les denúncies de 115 ciutadans, e-Cristians, la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) i el partit Valents. L’acord del CAC és insòlit com fa palesa la declaració d’e-Cristians sobre el mateix. Ho és per dues raons. La primera, perquè considera que el programa esmentat no vulnera cap normativa alhora que assumeix que pot haver ferit a gent i en especial als catòlics. El que està dient el CAC és que el programa de la televisió pública pot ferir a un grup concret de població i això entra dins de les normes de joc. El problema és que aquesta afirmació no és certa, o només s’aplica als catòlics. Cal recordar que el mes de gener un altre programa d’humor va fer una mofa de malt gust del partit socialista i de manera instantània TV3 va acomiadar el responsable i va eliminar el programa. La diferència entre un comportament i altre és massa evident com perquè no provoqui escàndol. Però escandalós també és que el CAC considera que s’ajusta a la normativa quan resulta que vulnera de ple l’establert pel mateix organisme en les normes concretades en els “Criteris del Consell de l’Audiovisual de Catalunya en matèria de tractament del fet religiós en els programes audiovisuals d’entreteniment” del 2002. El CAC fa trampes al solitari i en la seva decisió omet aquestes normes que estaven en vigor quan es va produir el programa. És sens dubte un altre fet escandalós que degrada les institucions.

Hem escrit al CAC formulant la nostra protesta i demanant que reconsideri l’acord. I també ho hem fet adreçant-nos a la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en el mateix sentit. Ho farem també amb la Sindicatura de Greuges. En tot cas a hores d’ara és evident que les institucions del nostre país tracten els ciutadans de manera diferent en funció de les seves creences. I això és del tot inadmissible i ens situa en un pendent molt perillós sobre la que vull advertir. En aquest context us convido a escriure al CAC demanant que reconsideri el seu acord sobre el programa esmentat, “Està passant” dedicat a la Verge del Rocío, que apliqui amb plenitud els seus criteris del 2002 i que determini que TV3 ha de retirar aquest programa i presentar en temps i formes d’extensió semblant les seves excuses a les comunitats ofeses.

Recorda aquella dita castellana “A Dios rogando y con el mazo dando” i l’afirmació filosòfica que l’acció és portadora de sentit.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.