nous reptes

Un curs ben aprofitat, nous reptes per al curs que comença

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

Estem acabant el curs i cal afrontar nous reptes. El segon semestre de l’any ha estat particularment fructífer. Dues actuacions, basades en textos, han marcat aquest període que va començar el mes de gener.

Una ha estat tota l’argumentació d’ocultació de dades posant en evidència el caràcter sectari de TV3 i del mateix CAC amb la forma d’abordar el programa de Toni Soler “Està passant” fent mofa de la Verge del Rocío. El fet que no apliquin els criteris que tenen establerts des del 2002, o que reaccionin de manera diferent si la part ofesa és el PSC, la reina o som els catòlics, han estat posats en evidència.

L’altre document és més recent i és el text on es valora la política del govern Sánchez des de la perspectiva de la DSE. Per cert, el passat dia 4 es va dur a terme la presentació del document amb una Ponència-Col·loqui per Zoom a la qual van assistir de l’ordre de mig centenar de persones.

Des del punt de vista de l’acció, cal assenyalar un fet que marca un salt endavant.

Va ser la II Assemblea Cristiana al mes de març que va despertar un gran interès i va registrar una participació encara més alta que l’anterior. Una conseqüència d’aquesta assemblea, que no deixa de ser un aparador d’iniciativa, és l’inici d’un nou impuls amb el nom provisional del Corrent Social Cristià, que ha començat a fer camí amb grups de treball que apleguen a més de 40 persones i amb un entorn que hi participa de l’ordre del centenar. Cal veure l’abast i significació, però el començament és realment molt bo i genera un horitzó d’il·lusió perquè pot esdevenir la resposta que els cristians necessitem per a una presència efectiva eficaç a l’espai público-polític.

Ara, en el que falta fins a les eleccions generals, la principal acció és difondre al màxim el document de valoració del govern espanyol.

Passades les vacances, i sense prejutjar que com sempre es presenten nous esdeveniments, unes referències apareixen clares:

Unes són de caràcter intern, la preceptiva celebració de l’Assemblea ordinària d’e-Cristians amb la renovació de càrrecs, la reforma dels estatuts i la fixació d’un nou horitzó per a e-Cristians. També la necessitat de dur a terme, d’una vegada per totes, la renovació de la presidència.

Una altra acció a la qual cal donar-li suport intensament és la ja esmentada del Corrent que en principi té previst realitzar un gran acte de presentació a finals de novembre o principis de desembre.

També hem de preparar la participació en el projecte diocesà Inspira que es durà a terme a Barcelona els dies 17 i 18 de novembre.

Aquestes són algunes de les fites previsibles. I com sempre hem d’estar en condicions d’assumir el que la iniciativa cultural, social i política ens ofereixi.

Tot això ho hem pogut fer, i encara ho podrem fer més, amb el vostre ajut. Si aquest no existeix, e-Cristians no pot actuar perquè només depenem de les nostres pròpies forces. Per tant, en aquest acabament de curs que encara ha de durar unes setmanes, us demano dues iniciatives:

Pau i bé!

@jmiroardevol

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.